EVENIMENT SPORTIV – Prima etapă a Turului Ținutului Secuiesc, care a pornit din Târgu Mureș, a fost câștigată de ciclistul italian Guardini

CICLISM. Prima etapă a Turului Ţinutului Secuiesc, care a pornit din județul Mureș, a fost câștigată de ciclistul italian Andrea Guardini, de la echipa Giotti Victoria Savini Due. Pe podiumul etapei au mai urcat austriacul Daniel Auer (de la echipa WSA KTM Graz) şi italianul Davide Finatti (de la echipa Northwave-Siatek-Olmo), sosiți în același timp cu învingătorul (2 h 47 min 05 sec).

 

Turul Ținutului Secuiesc a luat startul din Târgu Mureș, fiind pentru prima dată în istoria de 15 ani a competiției când se desfășoară și pe teritoriul județului Mureș. Cursa, care a măsurat 124,9 km, s-a desfășurat pe traseul Târgu Mureş – Miercurea Nirajului – Bisericani – Cristuru Secuiesc – Odorheiu Secuiesc. Joi este programată etapa a doua a cursei, pe traseul Odorheiu Secuiesc – Gheorgheni – Izvorul Mureşului – Miercurea Ciuc (125,2 km).

 

În clasamentul general, Guardini (Giotti Victoria Savini Due) este urmat de Auer (WSA KTM Graz), în acelaşi timp, iar românul Emil Dima (Giotti Victoria Savini Due) este al treilea, la 4 secunde. În clasamentul pe echipe, pe primele 3 locuri se situează Giotti Victoria Savini Due (Italia), WSA KTM Graz (Austria) și Northwave-Siatek-Olmo (Italia).

 

La competiția din acest an participă 105 cicliști de la 19 echipe din 10 țări: România, Ucraina, Bulgaria, Slovacia (aceste patru națiuni au înscris și echipele naționale de ciclism), Germania, Ungaria, Belgia, Austria, Italia, Polonia. Ediția 2021 are 4 etape.

 

* Foto: @ tourofszeklerland.ro

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare