EXCLUSIV – Tranzacție de 1,8 milioane de euro: patronul Larix Mobilă, Bereczki Zsolt, a cumpărat fabrica din Reghin a Mobex Târgu Mureș

TRANZACȚIE – REGHIN. Producătorul de mobilă din Reghin Larix Mobilă SA (fosta Larix Forest SRL), firmă controlată de Bereczki Zsolt (foto mare sus dreapta, 53 de ani), a cumpărat marți, 26 aprilie 2022, fabrica din Reghin a firmei Mobex SA Târgu Mureș, situată pe strada Salcâmilor nr. 35.

 

Tranzacția, care presupune terenul și imobilele cu tot cu utilaje (amplasate pe un teren cu suprafața totală de 75.489 de metri pătrați), a fost încheiată pentru suma de 1,8 milioane de euro, banii urmând a fi plătiți în două tranșe: prima astăzi, 28 aprilie 2022, iar a doua până la 31 decembrie 2022.

 

Mobex SA Târgu Mureș (fosta Întreprinderea de Prelucrare a Lemnului 23 August), producător de mobilă controlat de Mihail Popescu (53,38% din acțiunile firmei) și care deține(a) două platforme industriale, în municipiile mureșene Târgu Mureș și Reghin, a motivat vânzarea fabricii din Reghin prin necesitatea reducerii costurilor companiei, deși anul trecut a încheiat cu o creștere de 14,2% a cifrei de afaceri (17,3 milioane de lei), în pofida majorărilor de preț de la principala materie primă și a materialelor folosite în procesul de producție, care au dus la pierderi financiare cauzate de producția de mobilier de 2,15 milioane de lei.

 

Mobex își livrează 60% din produse pe piața externă (49% sunt contracte pe piața vestică – Anglia, Olanda, Franța și Danemarca -, iar 11% pe piața estică – Ucraina, Rusia, Kazahstan, Moldova).

 

Larix Mobilă SRL, firmă fondată în 1992, deține 4 fabrici (două în Reghin și câte una în Gheorgheni și Aluniș) cu peste 300 de angajați, iar proprietarul firmei administrează și brandul Natürlich (creat în 2011 pentru compania Larix de compania de strategie şi design de brand Brand Tailors și deținut scriptic de Victoria Margareta Cadar, 40 de ani, din Câmpia Turzii), cu 12 magazine proprii. Firma a declarat în 2020 o cifră de afaceri de peste 60 de milioane de lei și un profit net de peste 2 milioane de lei.

Cătălin VISCHI, Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare