FAPT – Zoltan Prosszer, acționar principal al Romcab Târgu Mureş, trimis în judecată de DIICOT pentru prejudicierea cu 1 milion de euro a acţionarilor companiei

DIN NOU, ÎN JUDECATĂ. Zoltan Prosszer, acționar principal al Romcab Târgu Mureş, a fost trimis în judecată de DIICOT pentru prejudicierea prezentarea cu intenție și în formă continuată a unor situații financiare inexacte și prejudicierea cu echivalentul a 1 milion de euro (4.934.320,79 lei) a acţionarilor minoritari ai societății. De asemenea, alături de Prosszer a fost trimisă în judecată și Dana Elena Nețoi, directorul economic Romcab.

 

În decembrie 2020, Prosszer, acționar majoritar și președinte al Consiliului de Administrație al Romcab SA Târgu Mureș, iar din 2017, când firma a intrat în insolvență, administrator special al companiei, a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Producătorul de cabluri Romcab Târgu Mureş este deţinut în proporţie de 69% de Sadalbari SRL, firmă controlată de Prosszer (42%).

 

Conform rechizitoriului procurorilor DIICOT, în 11 august 2016 și 15 noiembrie 2016, “în exercitarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de director general şi membru al Consiliului de Administraţie al (n.red. Romcab), unul dintre inculpați a controlat și coordonat întocmirea/a aprobat şi implicit a determinat aducerea la cunoştinţa acţionarilor firmei a rapoartelor financiare intermediare aferente semestrului I 2016, respectiv trimestrului III 2016, care conţineau indicatori financiari (situaţia stocurilor, situația cheltuielilor şi rezultatul curent)” nereali.

 

În februarie 2017, Romcab Târgu Mureş a intrat în insolvenţă (recent a anunțat, prin același Prosszer că, speră să iasă din această procedură la finalul anului, compania fiind listată la Bursa de Valori Bucureşti). În speță, care va fi judecată în primă fază la Tribunalul București, s-au instituit măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului în valoare de peste 4,9 milioane de lei.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare