Fermierii României primesc despăgubiri pentru secetă

AGRICULTURĂ. Ministrul Agriculturii a făcut o anunțare crucială pentru toți fermierii din România, în special pentru cei afectați de seceta care a afectat țara în 2022. Suma totală a despăgubirilor a fost virată de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) către direcțiile agricole județene, iar aceasta vizează direct susținerea agricultorilor în eforturile lor de a-și continua activitățile.

Suma totală alocată pentru despăgubiri se ridică la impresionanta cifră de 280.588.065,59 lei și este destinată unui număr impresionant de 80.315 beneficiari. Aceste fonduri reprezintă un sprijin crucial pentru fermierii care au avut de suferit din cauza secetei și vor contribui la menținerea viabilității agriculturii în România.

Schema de sprijin acordată de MADR este destinată culturilor de primăvară care au fost afectate de seceta pedologică în proporție de peste 30% și până la 100%. Aceste culturi includ porumbul, floarea-soarelui, soia și mazărea. Decizia de a acorda aceste ajutoare a fost aprobată prin Ordonanța de Urgență nr. 50/2023 și prevede o sumă de 335 de lei pe hectar pentru producătorii agricoli care au fost afectați de seceta din perioada martie-septembrie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare