FESTIVALUL Gastro „Gusturile Transilvaniei” Harghita, 7-9 Octombrie

EVENIMENT. Bucătari, restauratori și producători locali se vor reuni luna viitoare în județul Harghita pentru un eveniment menit să pună cultura culinară din Transilvania pe harta gastronomică internațională. Denumit „Gusturile Transilvaniei”, festivalul își propune să deschidă un nou capitol în cultura culinară locală și să promoveze gusturile, aromele și mâncărurile din această faimoasă regiune din România.
 
Festivalul are loc la Gyimesi Skanzen, un grup de pensiuni care funcționează și ca un muzeu în aer liber în Lunca de jos, Valea Boroș 65. Când ajungeți dinspre Miercurea Ciuc pe drumul 12A, trebuie să virați la dreapta la aproximativ 250 de metri de la indicatorul orașului, la o intersecție clar semnalizată.
Drumul de 1,5 km care duce de la această intersecție până la locația festivalului este destul de îngust, așa că este de așteptat o oarecare aglomerație.
Turiștii și participanții au la dispoziție și opțiuni de cazare. Boroș este format din 14 case tradiționale restaurate, unde turiștii se pot caza. Există, de asemenea, un hambar pregătit pentru evenimente, o terasă acoperită, o moară de apă și o capelă.
 
Pe lângă programul de activități gastronomice, festivalul va avea și o serie de invitați speciali din Ungaria și România, profesioniști din domeniu precum Chef Andrei Chelaru, Chef Mihai Toader, Chef Alex Petricean, András Jókuti, Zsófi Mautner, Lajos Bíró, Szabolcs Szabadfi, Dávid Pallag și Szilárd Tóth.

 
Mai multe detalii gasiți pe https://gastrotransylvania.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare