FINAL DE CAMPIONAT – Avântul Reghin, singura echipă mureșeană rămasă în Liga a III-a: MSE Târgu Mureș și CS Iernut, retrogradate

0
779

REZULTATELE ȘI MARCATORII. S-a disputat și ultima etapă a Ligii a III-a la fotbal, bilanțul pentru fotbalul mureșean fiind unul negativ: două din cele trei echipe mureșene au retrogradat în Liga a IV-a (fosta Județeană), singura echipă care a finalizat campionatul ferită de griji, dar și de performanță, fiind Avântul Reghin (locul 6).

 

Intrate în vacanță înaintea etapei – pentru că erau cunoscute și retrogradatele (CS Iernut, Gaz Metan Mediaş 2, MSE Târgu Mureş, Unirea Tăşnad) și promovata (AFK Csikszereda Miercurea Ciuc) -, echipele mureșene au încheiat sezonul competițional cu două victorii (MSE Târgu Mureș și Avântul Reghin) și o scontată înfrângere (CS Iernut, în deplasarea de la Bistrița).

 

MSE Târgu Mureș și-a luat rămas-bun de la Liga a III-a cu o victorie, 2-1, cu echipa a doua a campionanei naționale, CFR, toate golurile fiind înscrise în prima repriză (pentru târgumureșeni au marcat Ungur și Moldovan, clujenii reducând din diferență din penalty). Prea puțin, însă, pentru a se menține într-un campionat în care MSE a câștigat doar în 6 din cele 30 de meciuri, 4 patride încheindu-le la egalitate. Cu 22 de puncte, MSE a retrogradat în fosta Județeană (acum Liga a IV-a).

 

Și CS Iernut, cealaltă echipă mureșeană retrogradată în Liga a IV-a, a reușit un ultim meci în care, chiar dacă nu a obținut niciun punct, măcar a înscris de trei ori, prin Pop și Gliz în prima repriză și prin Szilagyi în partea a doua a meciului cu Unu Fotbal Gloria, echipă care se autorecomandă ca fiind continuatoarea fostei Gloria Bistrița. Scor final: 5-3 (5-2 la pauză).

 

Avântul Reghin a jucat astăzi, de la ora 18, în ultima șarjă a meciurilor care au tras cortina peste Liga a III-a. Acasă, reghinenii au avut o singură provocare pentru victorie, respectiv locul pe care a terminat ediția 2018-2019 (6 sau 7, fără nicio relevanță, însă). Meci disputat cu parteneri aflați în vacanță, brașovenii din Hărman, scăpați de retrogradare (practic, primii de deasupra liniei de menținere în Liga a III-a). Avântul și-a respectat statutul, învingând cu 2-1 (1-1) prin golurile lui Truță și Stavilă și terminând seria a 5-a pe locul 6, cu un șir de 7 meciuri fără înfrângere (în care am consemnat un singur egal).

 

Iată rezultatele și marcatorii ultimei etape din seria a 5-a:

* MSE Târgu Mureş – CFR Cluj 2: 2-1 – Mircea Ungur (6), Tamaş Moldovan (27) / Claudiu Petrila (31 – pen.);

* ACS Unu Fotbal Gloria – CS Iernut: 5-3 – Claudiu Meşter (10, 30), Marius Curtuiuş (25), Cristian Bucur (40), Alexandru Cilean (42) / Adrian Pop (15), Codruţ Gliz (20), Arnold Szilagyi (51);

* Avântul Reghin – AFC Hărman: 2-1 – Florin Truţă (2),  Bogdan Stavilă (48) / Diego Alupoaie (14);

* Minaur Baia Mare – AFC Odorheiu Secuiesc: 2-1 – Răzvan Lupu (36), Valer Giurgiu (77) / Vekas Barna (52);

* Sticla Arieşul Turda – ACS Fotbal Comuna Recea: 1-1 – Valentin Lemnaru (52) / Brian Lemac (5);

* Sănătatea Cluj – Gaz Metan Mediaş 2: 4-1 – Cosmin Tilincă (10), Csaba Kiss (35 – pen.), Vaida (50), Dan Roman (65) / Lică Mîndrean (55);

* Olimpic Cetate Râşnov – Unirea Tăşnad: 5-2 – Andrei Poverlovici (2, 52), Sorin Strătilă (20), Alexandru Vîrlan (38), Flavius Staicu (80) / Angelo Cocian (77, 90);

* AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Unirea Dej: 1-1 – Szilard Vereş (83) / Florin Blaj (14).

 

În clasamentul seriei a 5-a, după 30 de etape, pe primul loc și calificată direct în Liga a 2-a, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (71 de puncte). Echipele mureșene au terminat ediția 2018-2019 pe locurile 6 (Avântul Reghin – 52 de puncte), 14 (MSE Târgu Mureș – 22 puncte) și 16 (CS Iernut – 11 puncte).

 

Andrei TUDORAN

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here