FINAL DE CAMPIONAT – Avântul Reghin, singura echipă mureșeană rămasă în Liga a III-a: MSE Târgu Mureș și CS Iernut, retrogradate

REZULTATELE ȘI MARCATORII. S-a disputat și ultima etapă a Ligii a III-a la fotbal, bilanțul pentru fotbalul mureșean fiind unul negativ: două din cele trei echipe mureșene au retrogradat în Liga a IV-a (fosta Județeană), singura echipă care a finalizat campionatul ferită de griji, dar și de performanță, fiind Avântul Reghin (locul 6).

 

Intrate în vacanță înaintea etapei – pentru că erau cunoscute și retrogradatele (CS Iernut, Gaz Metan Mediaş 2, MSE Târgu Mureş, Unirea Tăşnad) și promovata (AFK Csikszereda Miercurea Ciuc) -, echipele mureșene au încheiat sezonul competițional cu două victorii (MSE Târgu Mureș și Avântul Reghin) și o scontată înfrângere (CS Iernut, în deplasarea de la Bistrița).

 

MSE Târgu Mureș și-a luat rămas-bun de la Liga a III-a cu o victorie, 2-1, cu echipa a doua a campionanei naționale, CFR, toate golurile fiind înscrise în prima repriză (pentru târgumureșeni au marcat Ungur și Moldovan, clujenii reducând din diferență din penalty). Prea puțin, însă, pentru a se menține într-un campionat în care MSE a câștigat doar în 6 din cele 30 de meciuri, 4 patride încheindu-le la egalitate. Cu 22 de puncte, MSE a retrogradat în fosta Județeană (acum Liga a IV-a).

 

Și CS Iernut, cealaltă echipă mureșeană retrogradată în Liga a IV-a, a reușit un ultim meci în care, chiar dacă nu a obținut niciun punct, măcar a înscris de trei ori, prin Pop și Gliz în prima repriză și prin Szilagyi în partea a doua a meciului cu Unu Fotbal Gloria, echipă care se autorecomandă ca fiind continuatoarea fostei Gloria Bistrița. Scor final: 5-3 (5-2 la pauză).

 

Avântul Reghin a jucat astăzi, de la ora 18, în ultima șarjă a meciurilor care au tras cortina peste Liga a III-a. Acasă, reghinenii au avut o singură provocare pentru victorie, respectiv locul pe care a terminat ediția 2018-2019 (6 sau 7, fără nicio relevanță, însă). Meci disputat cu parteneri aflați în vacanță, brașovenii din Hărman, scăpați de retrogradare (practic, primii de deasupra liniei de menținere în Liga a III-a). Avântul și-a respectat statutul, învingând cu 2-1 (1-1) prin golurile lui Truță și Stavilă și terminând seria a 5-a pe locul 6, cu un șir de 7 meciuri fără înfrângere (în care am consemnat un singur egal).

 

Iată rezultatele și marcatorii ultimei etape din seria a 5-a:

* MSE Târgu Mureş – CFR Cluj 2: 2-1 – Mircea Ungur (6), Tamaş Moldovan (27) / Claudiu Petrila (31 – pen.);

* ACS Unu Fotbal Gloria – CS Iernut: 5-3 – Claudiu Meşter (10, 30), Marius Curtuiuş (25), Cristian Bucur (40), Alexandru Cilean (42) / Adrian Pop (15), Codruţ Gliz (20), Arnold Szilagyi (51);

* Avântul Reghin – AFC Hărman: 2-1 – Florin Truţă (2),  Bogdan Stavilă (48) / Diego Alupoaie (14);

* Minaur Baia Mare – AFC Odorheiu Secuiesc: 2-1 – Răzvan Lupu (36), Valer Giurgiu (77) / Vekas Barna (52);

* Sticla Arieşul Turda – ACS Fotbal Comuna Recea: 1-1 – Valentin Lemnaru (52) / Brian Lemac (5);

* Sănătatea Cluj – Gaz Metan Mediaş 2: 4-1 – Cosmin Tilincă (10), Csaba Kiss (35 – pen.), Vaida (50), Dan Roman (65) / Lică Mîndrean (55);

* Olimpic Cetate Râşnov – Unirea Tăşnad: 5-2 – Andrei Poverlovici (2, 52), Sorin Strătilă (20), Alexandru Vîrlan (38), Flavius Staicu (80) / Angelo Cocian (77, 90);

* AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Unirea Dej: 1-1 – Szilard Vereş (83) / Florin Blaj (14).

 

În clasamentul seriei a 5-a, după 30 de etape, pe primul loc și calificată direct în Liga a 2-a, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (71 de puncte). Echipele mureșene au terminat ediția 2018-2019 pe locurile 6 (Avântul Reghin – 52 de puncte), 14 (MSE Târgu Mureș – 22 puncte) și 16 (CS Iernut – 11 puncte).

 

Andrei TUDORAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare