FOTBAL – A reînceput Liga a III-a: Avântul Reghin, egal și Unirea Ungheni, victorie la debutul meciurilor oficiale din 2021

0
788

LIGA A III-A. După o pauză de 4 luni, a reînceput ediția 2020-2021 a Ligii a III-a, în etapa a 11-a, a doua a returului și prima din acest an, Avântul Reghin a întâlnit, pe teren propriu, Sticla Arieșul Turda  (locul 7 în Seria a 9-a, după primele 10 etape).

 

Avântul a pornit favorită nu doar prin postura de gazdă și prin poziția din clasament (locul 3, cu 19 puncte după primele 10 etape), ci și prin rezultatul din meciul tur (când au învins cu 2-1, pe „Municipalul” din Turda, prin golurile lui Crișan și Luca – pentru turdeni a marcat Salcău), la care s-a adăugat și faptul că Sticla Arieșul a venit la Reghin fără doi titulari (depistați pozitiv la testul COVID-19). Însă s-ar împlini toate previziunile ce farmec ar mai avea viața (și nici n-ar mai exista case de pariuri)?

 

Dan Răzvan și-a făcut datoria, a trimis în teren o echipă ofensivă formată din: Bucin – Nimrod, Sergiu Chirilă, Merdariu, Truță – Sergiu Luca, Covaciu – Murar, Harko, Cristian Chirilă. În replică, antrenorul formației turdene, Artur Podar, a început meciul cu următorul 11: Onciu – Chiș, Ionescu, Cordoș, Manu – Paleoca, Cimpoeșu, Savu, Hetea, Ciurcui, Dan Florin.

 

Meciul a părut a avea un unic scop și sens: atacul către poarta tânărului Onciu (19 ani). Din fericire pentru oaspeți, deznodământul a fost ca-n reclama de la fixativ, în pofida ocaziei uriașe a reghinenilor din minutul 81, când mingea a lovit transversala: scorul inițial (pe post de coafură) a rezistat în pofida dominației reghinenilor. Așadar, primul meci oficial al echipei Avântul Reghin s-a încheiat cu tabela de marcaj nemodificată: 0-0.

 

Tot vineri, 12 martie, a debutat în primul meci oficial din 2021 și cealaltă echipă mureșeană prezentă în al treilea eșalon valoric al fotbalului românesc, nou promovata CS Unirea Ungheni 2018, care a întâlnit, ca și Avântul, pe teren propriu, CSO Cugir.

 

Numai că spre deosebire de conjudețeana din Reghin, Unirea a terminat meciul din etapa a 11-a cu o victorie și 3 puncte în plus în clasament. Cugirenii, afectați de numeroasele probleme din lot au pierdut al doilea meci din această ediție de campionat în fața echipei antrenate de Adrian Pop.

 

Unirea Ungheni a început partida cu: Feier – Trăistar, Birtalan, Dumbrăvean, Bucur, Miclean, Vidrăşan, Moţ, Aldea (cpt.), Mâneran, Petriş. Lucian Itu, antrenorul lui CSO Cugir, i-a trimis în teren pe: Toilă – Dohotariu, Grozav, Radu, Vlădia, Vitinha, Boldea, Contra, Duşmanu, Şaucă (cpt.), Păcurar.

 

Până la pauză tabela a rămas neschimbată, cele două echipe făcând un joc de tatonare reciprocă. În repriza a doua, gazdele au reușit deschiderea scorului, în minutul 56, printr-un penalty fructificat de Alpar Birtalan. Acesta a fost și unicul gol al partidei, mureșenii luându-și revanșa după meciul din turul campionatului, pierdut cu același scor (e drept, gazdele de atunci, cugirenii, au evoluat cu un om în minus din minutul 2): Unirea Ungheni – CSO Cugir 1-0 (0-0).

 

* Foto: @turdanews.ro

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ