FOTBAL – Avântul Reghin pierde la limită al treilea meci de pregătire, pe teren neutru, cu o echipă din liga secundă

MECI DE PREGĂTIRE. Avântul Reghin a continuat sâmbătă, 6 februarie, seria meciurilor de pregătire pentru returul campionatului, disputând al treilea joc amical din acest an, în compania divizionarei secunde ACS Fotbal Comuna Recea, echipă clasată pe locul 18 (din 21 de echipe) în Liga a II-a.

 

Meciul a avut loc la 120 de kilometri de Reghin (cam la jumătatea distanței dintre Recea și Reghin, cavalerește), pe teren neutru, la Iclod (jud. Cluj), un stadion cu gazon sintetic pe care maramureșenii din Liga a II-a au mai evoluat în urmă cu o săptămână.

 

Până la acest meci, Avântul a disputat două meciuri de pregătire, cu echipe de Liga a III-a: CSM Avântul Reghin – ACS Unu Fotbal Gloria Bistrița 1-1 și CS Ocna Mureș – CSM Avântul Reghin 3-2 (au marcat: Marcel Domșa 2 și Joel Lamah, iar pentru reghineni au înscris Sergiu Luca și Cristian Chirilă).

 

În replică, Fotbal Comuna Recea a disputat 3 meciuri de pregătire, toate câștigate categoric, cu echipe din divizii inferioare: 5-0 cu clujenii de la Someșul Dej (Liga a III-a), 2-0 cu sătmărenii de la Recolta Dorolț (Liga a IV-a), 4-0 cu clujenii de la Sticla Arieșul Turda (Liga a III-a) – ultimul meci l-a disputat pe același stadion cu gazon sintetic de la Iclod (jud. Cluj).

 

Antrenorul Răzvan Dan a început partida cu Vlasa – Bugnar, Sergiu Chirilă, Merdariu, Baki Nimrod, Adrian Luca, Sergiu Luca, Murar, Covaciu, Cristian Chirilă, Bujor. Pe parcursul partidei au mai intrat și ceilalți jucători convocați pentru acest joc de pregătire (portarul Csegedi Hunor și jucătorii Lucian Moldovan, Raul Moldovan, Marian Șerbanati, Raul Suciu, Crișan și Chirteș)

 

Scorul partidei a fost 2-1 (1-0) pentru echipa maramureșeană (golurile maramureșenilor au fost înscrise de goluri înscrise de Alin Văsălie și Rassambek Akhmatov, iar golul reghinenilor fiind înscris de experimentatul – și deja veteranul – Adi Murar, din 11 metri), însă pentru antrenorul Dan meciul a avut de aceasta dată ca principal scop (în afară de pregătirea fizică cu adversar) respectarea strategiei deja anunțate: de a da credit tinerilor jucători din lot, unii aflați încă la vârsta junioratului.

 

Sigur, echipa din Liga a II-a, deși cu un nou antrenor (Florin Fabian, venit doar de câteva săptămâni – acesta a fost cel de-al patrulea meci al său pe banca maramureșenilor), are un lot evident mai valoros, chiar dacă în această pauză competițională au pierdut 3 jucători de bază (golgheterul Arsene Luboya – plecat la U Craiova 1948 -, căpitanul Romariu Rus – plecat la ASU Politehnica Timișoara – și australianul de origine bosniacă Ante Bakmaz – plecat la FK Radnik Bijeljina, în prima ligă din Bosnia și Herțegovina), plus tânărul fundaș central David Simion (plecat la Progresul Șomcuta Mare, în Liga a III-a).

 

În pofida problemelor financiare, echipa maramureșeană a compensat plecările din pauza competițională cu trei transferuri care până acum s-au dovedit utile: experimentatul atacant băimărean Paul Batin (33 de ani, cu vechi stagii și zeci de goluri înscrise pentru echipe din Liga I), mijocașul Alin Răzvan Fică (19 ani, împrumutat de la CFR Cluj-Napoca) și fundașul Andrei Gal (21 de ani, de la Pandurii Târgu Jiu).

 

* Foto generic/arhivă: @Pixel ProSport

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare