FOTBAL – În derby-ul județului Mureș, Unirea Ungheni se impune la Reghin: Avântul prima înfrângere din actuala ediție a campionatului

2
744

LIGA A III-A. Vineri, 17 septembrie, la Reghin, în derby-ul județului Mureș, Avântul a suferit prima înfrângere din actuala ediție a campionatului, fiind învinsă cu 1-3 (0-1) de conjudețeana Unirea Ungheni, în etapa a 4-a a Seriei a 9-a din Liga a III-a. Un meci desfășurat nu doar în spiritul sportiv, ci și în spiritul umanității, clubul gazdă anunțând o colectare de fonduri pentru o fetiță în vârstă de 2 ani și 9 luni, Angela Lucia, diagnosticată cu o boală rară și extrem de gravă, care necesită un transplant de celule stem la o clinică din Istanbul (Turcia), tratament care costă peste 20.000 de euro (cei care doresc și pot să ajute, găsesc numerele de conturi în care pot dona pe pagina oficială de Facebook a clubului Avântul Reghin).

 

Al doilea meci disputat pe teren propriu de Avântul Reghin, clasată pe locul 2 (distanțată doar de golaveraj) cu maximum de puncte după primele trei etapte, a consemnat și prima înfrângere pentru gazde. Antrenorul Vilmoș Stoica a început partida, consecvent, cu următorul 11 (stabilit în primele etape ca formulă ideală în conceptul antrenorului reghinean): Bucin – Bugnar, Suciu, Hasnăș, Harko – Șerbănați, Segiu Chirilă, Vrabie – Murar, Popa și Cristian Chirilă. Antrenorul Dan Stupar (Unirea Ungheni) a început partida în formația: Feier – Hreniuc, Aldea, Moldovan, Pop, Săvoaia, Iuga, Culda, Hăjmășan, Toboşaru, Astafei.

 

Dacă în precedenta ediție de campionat gazdele s-au impus cu un categoric 5-0, acum datele problemei s-au schimbat, reghinenii abordând noua ediție a Seriei a 9-a cu o echipă extrem de tânără, iar oaspeții făcând în pauza competițională transferuri consistente la nivelul Ligii a III-a. Meciul, arbitrat de o brigadă din județul Covasna (la centru de Cristian Moldoveanu din Sfântu Gheorghe, ajutat la tușe de Ungvari Levente și Biro Barna Tamas), a început cu obișnuita tatonare, ruptă de golul din min. 19 înscris de tânărul Flavius Toboșaru (19 ani, o extremă dreapta „de buzunar”, transferat în acest sezon de la ACS Poli Timișoara), care i-a dus pe oaspeți în avantaj, ecart păstrat până la pauză: 0-1.

 

După pauză, Avântul a egalat în minutul 59 prin tânărul Daniel Popa (a înscris și în prima etapă, acasă cu Gloria Bistrița-Năsăud), dar Unirea a punctat de două ori în ultimele 20 de minute, prin Astafei și Toboșaru (din nou), stabilind scorul final și victoria celor din Ungheni, care-și iau astfel revanșa după înfrângerea rușinoasă din meciul din ediția 2020-2021 (deși tot Unirea a câștigat ultima confruntare directă, cea din 11 august, din Cupa României – atunci s-a jucat la Ungheni, iar Unirea s-a impus cu 4-2). După meci, conducerea clubului Avântul Reghin a precizat că “rezultatul final a fost grav influențat de brigada de arbitri”. În acest moment, ambele echipe ale județului din Liga a III-a au același număr de puncte după 4 etape, 9, Ungheni având un golaveraj mai bun.

 

Avântul Reghin – Unirea Ungheni: 1-3 (0-1), au marcat Daniel Popa (min. 59) / Flavius Toboșaru (min. 19 și 76), Victor Astafei (min. 70).

 

În etapa a 5-a, în 25 septembrie, Avântul Reghin are o deplasare dificilă, la Metalurgistul Cugir, iar Unirea Ungheni întâlnește pe teren propriu ACS Sticla Arieşul Turda.

 

* Foto generică: @ Pixel ProSport via Unirea Ungheni

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Alo, fraților, de ce nu dați și echipa Unirii ?

    Totuși, Ungheniul e în județul Mureș, plus că au și câștigat meciul.

LĂSAȚI UN MESAJ