FOTBAL – Reprezentanta Mureșului, ACS Târgu Mureș 1898, intră în faza regională a Cupei României miercuri, cu ACSM Codlea (Brașov)

CUPA ROMÂNIEI. Cupa României la fotbal propune un nou format începând din această ediție. Respectiv, după disputarea fazei județene (în urma căreia fiecare județ are câte o echipă calificată – în cele mai multe cazuri din Liga a IV-a), miercuri, 6 iulie, începe faza regională, în urma căreia se vor califica mai departe 7 echipe din cele 42 de reprezentante județene.

 

FRF a împărțit cele 42 de reprezentante județene pe criteriul geografic, în 7 regiuni cu câte două grupe fiecare. În fiecare grupă sunt câte 3 echipe care dispută câte un meci, fiecare cu fiecare. Câștigătoarea grupei joacă finala regională. Implicit, din fiecare din cele 7 regiuni se califică o singură echipă în faza următoare a competiției.

 

Reprezentanta județului Mureș este ACS Târgu Mureș 1898 – Marosvásárhelyi SE 1898 (echipă care a promovat în acest sezon în Liga a III-a), câștigătoarea fazei județene a Cupei României. Târgumureșenii au fost repartizați în grupa 1 din Regiunea 3, împreună cu câștigătoarele fazei județene a Cupei României din județele Bistrița-Năsăud (Someșul Feldru) și Sălaj (Rapid Jibou – echipă pe care a învins-o categoric în barajul de promovare în Liga a III-a).

 

Iată programul meciurilor (prima echipă este gazdă):

* 6 iulie: ACS Târgu Mureș 1898 (Mureș) – ACSM Codlea (Brașov)

* 9 iulie: Inter Stars 2020 Sibiu (Sibiu) – ACS Târgu Mureș 1898

* 13 iulie: ACSM Codlea (Brașov) – Inter Stars 2020 Sibiu (Sibiu).

 

Dacă va câștiga grupa, ACS Târgu Mureș 1898 va juca partida decisivă pentru calificarea în faza următoare a Cupei României cu câștigătoarea Grupei 2 din Regiunea 3, din care fac parte reprezentantele județelor Alba (Universitatea din Alba Iulia) și Harghita (CS Gheorgheni – echipă învinsă categoric de târgumureșeni la barajul de promovare în Liga a III-a) – județul Covasna, repartizat în această grupă, nu a furnizat câștigătoarea Cupei României la nivel județean.

 

Cu titlu de noutate, la finalul primului meci (în cazul târgumureșenilor, cel cu ACSM Codlea), indiferent de rezultat, se execută penalty-uri. Rezultatul loviturilor de departajare va fi folosit drept criteriu de departajare în cazul în care la finalul celor 3 meciuri din grupă va exista o egalitate perfectă a liniei de clasament între două sau trei echipe. Dacă şi după aplicarea criteriului loviturilor de departajare egalitatea perfectă între cluburi se va păstra în clasament, echipa califícată în finala regiunii va fi decisă prin tragerea la sorţi. Dacă după al doilea sau al treilea meci este deja stabilită echipa calificată, nu se mai execută penaltyuri.

 

* Foto generică: @ ACS Târgu Mureș 1898 – Marosvásárhelyi SE 1898

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare