FOTBAL – Se cunosc echipele din Sibiu și Covasna cu care campioana județeană din Mureș va juca în turneul pentru promovarea în Liga a III-a

0
265
Foto: Pixel ProSport

LIGA A III-A. Campioana județeană din Mureș (Liga a IV-a Elite), desemnată de AJF Mureș după decizia de înghețare a campionatului și soluționarea unor contestații, CS Unirea Ungheni 2018, va juca, începând din 1 august, în turneul de promovare în Liga a III-a cu campioanele județene din Sibiu și Covasna. Turneul se va disputa pe teren neutru, la Brașov, pe Stadionul Tineretului, în perioada 1-9 august 2020.

 

Președintele AJF Covasna, Iosif Olah, a precizat pentru msnews: Comitetul Executiv a decis campioana județeană în urma înghețării campionatului, fără disputarea vreunui joc de baraj, desemnând-o ca reprezentantă a județului în turneul pentru promovarea în Liga a III-a pe ACS Sepsi OSK 2 Sfântu Gheorghe. Echipa a doua a divizionarei din Liga Națională era, după 16 meciuri, pe locul 1 în Liga a IV-a din județ, cu 46 de puncte (15 victorii și 1 egal, golaveraj 93-8, cu o medie de 5,8 goluri/meci), la 3 puncte distanță de ACS FC Păpăuți.

 

De asemenea, este cunoscută și campioana județului Sibiu, duminică, 26 iulie, pe teren neutru, la Avrig, disputându-se meciul de baraj (într-o singură manșă), dintre echipele clasate pe primele două locuri la înghețarea campionatului, conform deciziei AJF Sibiu. Meciul dintre CS Măgura Cisnădie și ACS Păltiniș Rășinari s-a încheiat cu scorul de 5-3, Măgura Cisnădie fiind declarată campioana județeană (Liga a IV-a) din Sibiu și reprezentanta județului la turneul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a.

 

Astfel, Unirea Ungheni 2018 (care a disputat săptămâna trecută un meci de verificare, în deplasare, cu divizionara secundă FK Csíkszereda Miercurea Ciuc, încheiat la egalitate, 3-3) va juca în 1 august cu Sepsi OSK 2 Sfântu Gheorghe și în 9 august cu Măgura Cisnădie, ambele meciuri având ora de desfășurare 17.30, pe Stadionul Tineretului din Brașov. Meciurile de desfășoară fără spectatori.

 

Conform hotărârii Comitetului de Urgenţă a FRF, promovează din Liga 4 în Liga a III-a cele 14 echipe câştigătoare ale mini-grupelor de baraj în trei dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF-uri. Fiecare echipă va disputa în turneul de baraj un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din mini-grupă.

 

În jocurile de baraj pentru promovare nu este obligatorie folosirea jucătorilor juniori, a jucătorilor U19 sau a jucătorilor U21, iar identificarea jucătorilor se face numai cu carnetul de legitimare sau licenţă. Echipa desemnată campioană județeană trebuie să achite AJF-ului la care este afiliată, până la 29 iulie 2020, suma de 3.000 lei (cheltuielile cu indemnizaţiile arbitrilor și observatorilor), în caz contrar echipa nefiind programată la turneul de baraj (și pierde meciurile prin forfait).

 

În acest moment, județul Mureș are o singură reprezentantă în Liga a III-a, Avântul Reghin.

 

* Foto: Pixel ProSport

 

 Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ