FOTBAL ȘI BANI – Ce buget are în acest an CSM Avântul Reghin și câți bani a primit de fapt

0
689

ÎNAINTEA SEZONULUI 2020-2021. În 2020, Clubul Sportiv Municipal Avântul Reghin are stabilit un buget de aproape 1,5 milioane de lei (exact: 1.459.000 lei), echivalentul a 300.000 de euro, din care în primele 8 luni ale anului a primit din bugetul local 700.000 de lei, iar acum, la final de august, la cea mai recentă rectificare a bugetului local i-a mai fost repartizată suma de 100.000 de lei (precizare, clubul mai obține, pe cont propriu, încă 100.000 de lei/an din sponsorizări și închirieri).

 

Practic, în ultimele 4 luni ale anului, Primăria mai trebuie să repartizeze clubului Avântul, a cărui echipă de fotbal seniori activează în Liga a III-a, încă 659.000 de lei, ceea ce este greu de crezut în contextul în care în perioada stării de urgență cauzată de pandemia de COVID-19 au fost voci din forul deliberativ al orașului (cel mai vocal în acest sens fiind chiar viceprimarul Márk Endre) care au cerut diminuarea bugetului echipei de fotbal pe considerent că aceasta nu avea activitate (campionatul de fotbal fiind oprit printr-o decizie a FRF) și repartizarea banilor către alte necesități ale urbei.

 

De subliniat faptul că activitatea clubului Avântul Reghin nu este limitată doar la echipa de fotbal seniori, fondată în urmă cu 71 de ani din metamorfoza  scriptică a echipei Foresta Reghin (fondată în 1946 prin fuziunea a celor mai bune trei echipe din oraș – în acel an echipa a ajuns până în sferturile Cupei României), clubul având mai multe echipe de copii și juniori (practic, la toate grupele de vârste), majoritatea antrenate de jucători ai echipei de seniori, precum și secții de ciclism, atletism și baschet.

 

* Foto: CSM Avântul Reghin

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ