Furtuna Isha lovește România: Viscolul de iarnă afectează regiuni extinse ale țării

METEO. Furtuna Isha și-a făcut simțită prezența în România, aducând cu ea viscol, temperaturi scăzute și ninsori în regiuni extinse ale țării. Impactul vremii extreme a fost resimțit mai ales în zonele montane, iar autoritățile au emis avertismente și coduri de vreme rea pentru a proteja populația.

Stațiunea Rânca, situată pe traseul Transalpina, a fost puternic afectată de viscolul de iarnă polară, unde vântul a atins viteze de peste 100 de kilometri pe oră. Un cod portocaliu de vreme rea a fost implementat, iar autoritățile au emis și mesaje RO-Alert pentru a informa populația cu privire la pericolele asociate condițiilor meteorologice severe.

Vântul puternic a dus la formarea zăpezii înalte, îngropând mașinile turiștilor și creând condiții dificile pentru deplasare. Locuitorii și vizitatorii au fost nevoiți să facă față zăpezii abundente, să curețe mașinile și să-și adapteze planurile de călătorie la condițiile meteorologice extreme.

Un turist a relatat: „Nu ne așteptam să fie chiar așa de multă zăpadă. Este incredibil ce s-a întâmplat peste noapte. Am venit bine, am crezut că avem vreme frumoasă, dar acum trebuie să săpăm pentru a ne putea deplasa și a mânca.”

Furtuna Isha a avut un impact semnificativ asupra activităților din zonele montane și a impus măsuri suplimentare de precauție. Autoritățile au avertizat cu privire la pericolul viscolului, iar populația a fost îndemnată să respecte instrucțiunile oficiale și să fie vigilentă în fața condițiilor meteorologice dificile.

În plus, trei vieți au fost pierdute în urma vremii nefavorabile, subliniind seriozitatea impactului furtunii Isha în România. Este esențial ca locuitorii să rămână informați cu privire la evoluția vremii și să ia măsurile de precauție necesare pentru a se proteja împotriva condițiilor meteorologice periculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare