Speranță pentru Simona Halep. Decizie TAS: Reducerea suspendării pentru jucătoarea de tenis Sherazad Reix iar Dayana Yastremska are acces la Semifinale la Australian Open

SPORT. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a emis o decizie notabilă, reducând suspendarea jucătoarei de tenis franceze Sherazad Reix de la patru la doi ani pentru trucare de meciuri. Acest anunț vine în contextul în care un alt caz de notorietate, cel al jucătoarei Dayana Yastremska, care a fost suspendată pentru dopaj, a avut un final fericit pentru ucraineancă, care a ajuns în semifinale la Australian Open după câștigarea unui proces.

Sherazad Reix, în vârstă de 34 de ani și fostă număr 204 WTA, a fost inițial suspendată patru ani pentru trucare de meciuri în februarie 2023. Cu toate acestea, TAS a acceptat parțial recursul său, respingând trei din cele șase acuzații și reducând astfel sancțiunea la doi ani, până pe 31 ianuarie 2025. Reix a primit și o reducere a amenzii inițiale, de la 30.000 la 10.000 de dolari, plătibilă în zece rate.

Cu privire la cazul Dayana Yastremska, ucraineanca de 21 de ani, a fost suspendată inițial pentru dopaj în 2021, după ce a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă. În ciuda afirmațiilor că s-a contaminat accidental, Yastremska și-a găsit dreptatea la tribunal și a revenit în circuit după doar jumătate de an. Acum, ea a reușit să ajungă în semifinale la Australian Open, scriind istorie în turneul de Grand Slam.

De asemenea, Simona Halep, care se confruntă cu o suspendare de patru ani în urma unui caz similar de dopaj, a depus apel la TAS pentru reducerea pedepsei. Sentința în cazul său este așteptată în perioada 7-9 februarie.

Decizia recentă a TAS privind reducerea suspendării pentru Sherazad Reix poate deschide perspective optimiste pentru Simona Halep și alți sportivi implicați în situații similare. Cu toate acestea, cazurile rămân complexe și continuă să genereze dezbateri în lumea tenisului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare