GALERIE FOTO – Avântul Reghin câștigă cu Zalău, un meci de pregătire tranșat în ultimele 10 minute

CRONICĂ DE MECI. Avântul Reghin a disputat în weekend un nou joc de pregătire în vederea reluării campionatului Ligii a III-a cu liderul Seriei a 10-a, SCM Zalău. Meciul a avut loc sâmbătă, 20 februarie 2021, pe terenul sintetic Trans-Sil din Târgu Mureș și s-a încheiat cu scorul 3-1 (0-0) în favoarea reghinenilor.

 

Sălăjenii, care resimt surprinzător de mult problemele de lot (antrenorul Marius Paşca nu a putut conta pe accidentații Alin Mutu, Florin Istrate, Florin Pop şi Denis Cubaş), au venit la Târgu Mureș după o surprinzătoare înfrângere în amicalul din 17 februarie, disputat pe sinteticul de la Iclod cu colega de serie, nou-promovata Progresul Șomcuta Mare, maramureșenii impunându-se categoric, cu 2-0.

 

În amicalul de sâmbătă cu Avântul Reghin (locul 3 în Seria a 9-a), prima repriză a fost relativ echilibrată, cele mai mari ocazii aparținându-le, totuși, sălăjenilor, care au trimis de două ori mingea în bară (în minutele 5, la o lovitură cu capul, și 24, șut din interiorul careului), prin cel mai periculos atacant al lor, Sergiu Pop. La vestiare s-a intrat cu scorul înregistrat la fluierul de început al partidei, 0-0, toate cele 4 goluri ale meciului fiind marcate în cea de-a doua repriză.

 

Reghinenii au deschis scorul în minutul 50 (Cristian Merdariu, cu capul de la limita careului de 6 metri), zălăuanii reușind să egaleze după doar 10 minute, prin același Sergiu Pop, care a reluat cu latul o centrare de la Mihai Onicaş. După cele două goluri, ambele echipe și-au mai creat câteva ocazii fără efect pe tabela de marcaj, însă cei care au reușit să macheze pe finalul jocului au fost reghinenii, Avântul distanțându-se prin reușitele din minutele 80 și 90, oarecum asemănătoare, ambele goluri fiind înscrise din interiorul careului, în urma unor pase excelente care i-au găsit nemarcați pe veteranul Adrian Murar și mijlocașul de doar 16 ani Marian Ciprian Șerbănați.

 

În ansamblu, meciul a fost unul neașteptat de bun, peste nivelul multor partide din ligi superioare, la echipa reghineană funcționând bine melanjul dintre jucătorii cu experiență și tineri (cei mai mulți aflați la vârsta junioratului), implementat de antrenorul Răzvan Dan. Până la reluarea campionatului, Avântul Reghin mai are programate două meciuri de pregătire, cu echipele de Liga a III-a Someșul Dej (care s-a întărit în această pauză competițională cu portarul Silviu Bodea – împrumutat de la Petrolul Ploiești -, atacantul sârb Stefan Visic – de la FK Marcelová, Liga a III-a din Slovacia -, Denis Hordouan – de la Farul Constanța – și fundașul Dan Bucșa – de la Concordia Chiajna) și cu echipa a doua a Gaz Metan Mediaș.

 

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare