Inaugurarea Drumului Apusenilor: un nou proiect spectaculos de infrastructură rutieră în Bihor

INAUGURARE. Drumul Apusenilor, un proiect de infrastructură rutieră impresionant, a fost inaugurat în județul Bihor. Acest drum de 56 de kilometri este unul dintre cele mai importante și spectaculoase proiecte de acest tip din regiune și a fost realizat cu finanțare europeană. Se plasează în topul celor mai pitorești drumuri din România, alături de Transfăgărășan și Transalpina.

Valoarea totală a proiectului Drumul Apusenilor se ridică la 182 de milioane de lei și a fost finanțat din Programul Operațional Regional 2014-2020. Lucrările au fost executate de o asociație de firme, cu liderul Strabag, inclusiv compania locală SC Drumuri Orășenești SA.

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor a menționat că la ceremonia de inaugurare au fost prezenți și foștii președinți ai CJ Bihor, Cornel Popa și Pasztor Sandor. Cornel Popa a inițiat proiectul și a realizat studiul de fezabilitate, iar sub conducerea lui Pasztor Sandor au fost făcuți pașii necesari pentru obținerea finanțării europene, realizarea proiectului tehnic și licitația pentru execuție.

Drumul Apusenilor trece prin zone montane dificile, necesitând lucrări de derocare, lărgire a drumului, consolidări și construirea a patru noi poduri. Cu toate provocările pe care le-a implicat, este un proiect de calitate.

Acest traseu continuă în județul Cluj pe o lungime de 25 de kilometri, și este un proiect separat, reabilitat de Consiliul Județean Cluj cu fonduri europene și finalizat în mai 2023. Acest drum leagă Clujul de județul Bihor, trecând prin localitățile Poieni și Săcuieu, și oferind o perspectivă spectaculoasă asupra Munților Apuseni.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a subliniat că Drumul Apusenilor traversează una dintre cele mai atractive zone din Munții Apuseni și are un potențial turistic uriaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare