Programul Comerț&Servicii: finanțări pentru dezvoltarea afacerilor din comerț și servicii

PROGRAM. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a anunțat lansarea Programului Comerț&Servicii, care oferă finanțări nerambursabile de până la 500.000 de lei pentru antreprenorii români din sectorul de comercializare a produselor și serviciilor de piață care doresc să-și dezvolte afacerile. Această inițiativă se realizează prin intermediul Agențiilor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (AIMM) și are ca obiectiv principal sprijinirea investițiilor, creșterea volumului de activitate și a competitivității companiilor din sectorul comercial.

Programul Comerț&Servicii permite antreprenorilor să contracteze credite de investiții de la băncile partenere ale programului, iar MEAT decontează 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 500.000 de lei. Valoarea minimă a creditului de investiții este de 250.000 lei. Acest program se adresează unui spectru larg de sectoare economice, inclusiv comerțul cu ridicata și cu amănuntul, activități de tipărire, servicii de reparare, întreținere și instalare a mașinilor, captarea, tratarea și distribuția apei, colectarea, tratarea și eliminarea deșeurilor, transporturi, servicii de cazare sau alimentație, producția cinematografică, publicitatea, servicii juridice, contabilitate, arhitectură, servicii sportive, recreative și distractive, tranzacții imobiliare și multe altele.

Antreprenorii din aceste sectoare pot investi în echipamente tehnologice, active corporale, mijloace fixe, soluții de eficientizare energetică, mobilier, aparatură birocratică și multe altele.

Procedura de înscriere va avea loc online, iar mai multe detalii vor fi anunțate ulterior. Pentru a participa, aplicanții vor depune cereri de acord de principiu la creditare și finanțare prin intermediul unui formular electronic de înscriere disponibil pe site-ul MEAT. După preverificarea bancabilității, va fi emis un acord de principiu la creditare. În continuare, vor avea loc evaluări administrative și de eligibilitate, și procesul se va încheia cu acordul final la finanțare, după verificarea finală a bancabilității de către instituția de credit parteneră.

Programul Comerț&Servicii dispune de un buget de 74.500.000 de lei pentru anul 2023, cu un număr estimat de 149 de beneficiari. Pe perioada 2024-2027, bugetul estimat este de 289.000.000 de lei.

Acest program reprezintă o oportunitate semnificativă pentru antreprenorii din sectorul comerțului și serviciilor din România care doresc să-și dezvolte afacerile și să-și sporească competitivitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare