ÎNCEP LUCRĂRILE – A fost desemnat câștigătorul licitației de modernizare a sediului BNR Mureș: contract de 1,6 milioane de euro

CONTRACT: MODERNIZARE SEDIU BNR. A fost desemnat câștigătorul licitației de amenajare și modernizare a sediului BNR Mureș, contract de 1,63 milioane de euro – au fost înregistrate două oferte ale firmelor de construcții.

 

Câștigătorul contractului este firma locală Construct Mapcom SRL, controlată de familia Plopeanu (Adina Gabriela Plopeanu și Doru Alin Plopeanu, asociați în procente egale), care a sublicitat 5% din valoarea maximă estimată de BNR, respectiv va realiza lucrările cu 8 milioane de lei (exact: 8.065.044,38 lei, sumă care cuprinde TVA și care este echivalentă cu circa 1,63 milioane de euro) – prețul a avut o pondere de 80% în decizia de atribuire a contractului.

 

Lucrările de amenajare și modernizare a imobilului care găzduiește sediul BNR din județul Mureș, localizat în Piața Trandafirilor nr. 50 din Târgu Mureș (corpul central al unui ansamblul din zona centrală a municipiului inclus pe Lista monumentelor istorice de clasă A), au fost introduse în licitație publică în august 2021, iar contractul, care trebuie finalizat în cel mult 2 ani, a fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere în decizie de 80%, garanția lucrărilor 10% și durata de execuție 10%).

 

În 2020, firma de construcții cu sediul în Târgu Mureș, prezentă de 31 de ani pe piața economică locală, a raportat o cifră de afaceri de 40,42 milioane de lei (creștere de 77%) și un profit de 2,4 milioane de lei (creștere de 55%), realizat cu 98 de angajați – toți indicatori sunt cei mai buni din istoria economică a societății.

 

BNR a înființat Agenția din Târgu Mureș în 9 septembrie 1920, aceasta având sediul timp de 44 de ani pe actuala stradă Bolyai Farkas, în fosta clădire a sucursalei locale a Băncii Austro-Ungariei (ulterior, spațiul a fost extins și în imobilul alăturat). Actualul sediu a fost edificat în 1963, iar în anul următor a fost dat în folosință ca sediu al sucursalei BNR (pe atunci regională).

 

Cătălin VISCHI, Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare