ÎNCEPE ȘCOALA – 1,22 milioane de lei investiți pentru reabilitarea integrală a școlii Waldorf din Târgu Mureș

REPARAȚII ȘI DOTĂRI NOI. Administrația locală din municipiul Târgu Mureș susține că noua strategie de intervenție în unitățile de învățământ din oraș a fost schimbată, în fiecare an urmând să fie reabilitate integral minimum două unități de învățământ. De asemenea, primarul municipiului, Soós Zoltán, a precizat că este vizat un parteneriat cu Fundația „The Institute” pentru colectarea selectivă a deșeurilor în vederea reciclării în toate școlile din oraș,  prin proiectul ASAP (Armata Salvării Atente a Plasticului).

 

În această vară au fost efectuate ample lucrări de reabilitare la Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu, corpul C (Waldorf), clădirea fiind reabilitată integral – în exterior s-a montat termoizolație exterioară și s-a zugrăvit, iar în interior s-a zugrăvit și s-au înlocuit total circuitul electric (montându-se aparataj nou de iluminat), circuitul apă-canal și sistemul de încălzire -, iar terenul de sport a fost asfaltat. Costurile totale ale lucrărilor au fost de circa 1,22 milioane de lei, bani care au provenit din bugetul local.

 

Până în luna noiembrie, se va monta un nou sistem de încălzire în corpul B al Școlii Gimnaziale Nicolae Bălcescu, acum acesta fiind pe bază de sobe de teracotă. Lucrări de modernizare se efectuează și la Liceul Vocațional de Artă și Școala Gimnazială Liviu Rebreanu și au fost achiziționate diferite materiale care vor fi repartizate în toate școlile, grădinițele și creșele din Târgu Mureș (1.100 de scaune și 1.100 pupitre reglabile, 400 de pătuțuri cu saltele, precum și produse de igienă).

 

Andrada VLAS

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare