INVESTIȚIE – 1.000 de panouri fotovoltaice instalate pe acoperișul magazinului Selgros din Ernei

ENERGIE VERDE. Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a grupului Enel, pune în funcțiune un sistem de panouri fotovoltaice pe acoperișul magazinului Selgros din Ernei, care include 1.000 de panouri fotovoltaice ce vor asigura o producția anuală medie de peste 470 MWh și economii în factura de electricitate de peste 38.000 de euro pe an. Totodată, proiectul contribuie la reducerea cu peste 100 de tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.

 

Soluțiile propuse de Enel X contribuie la protejarea mediului prin reducerea amprentei de carbon și, în același timp, la dezvoltarea afacerilor partenerilor, printr-un consum eficient al energiei electrice. Economiile obținute în urma implementării de soluții fotovoltaice personalizate, la cheie, pot fi reinvestite în dezvoltarea activității companiilor, cu impact inclusiv asupra competitivității, a declarat Mirel Jarnea, Head of B2B Enel X România.

Tehnologiile și echipamentele utilizate de Enel X în acest proiect au performanțe și fiabilitate ridicate, provenind de la producători cu expertiză mondială pe piața sistemelor fotovoltaice.

 

Până acum, Enel X România a montat circa 40.000 de panouri fotovoltaice (la companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri), care contribuie la reducerea cu aproximativ 3.700 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.

 

Instalarea acestor surse de producție de energie a dus la economii de peste 1 milion de euro pentru companiile partenere, prin înlăturarea costurilor asociate transportului și distribuției energiei electrice, precum și a contribuțiilor pentru certificatele verzi și cogenerare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare