LĂMURIRI – Meciul de baraj CS Iernut – CS Ocna Mureș, pentru promovare în Liga a III-a, se joacă cu maximum 625 de spectatori în tribune

0
350

CU SPECTATORI ÎN TRIBUNE. După mai bine de un an de pauză, cauzată de restricțiile impuse de pandemia de COVID-19, spectatorii pot reveni în tribune la competițiile sportive, conform unui ordin comun al ministerelor Sănătății și Sportului. Organizatorii au dreptul să permită intrarea unui număr de spectatori egal cu cel mult 25% din capacitatea stadioanelor. Spectatorii pot participa la meciuri, fiind obligați să aibă asupra lor cartea de identitate și să poarte mască de protecție pe tot parcursul meciului, dacă îndeplinesc una din următoarele 3 condiții:

 

  1. au fost vaccinați și au trecut minimum 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  2. prezintă un test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore;
  3. au rezultat negativ la un test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

 

La meciul de duminică, 23 mai 2021, ora 17.30, de pe Stadionul Cornel Orza din Iernut, dintre CS Iernut și CS Ocna Mureș, care contează ca retur pentru barajul de promovare în Liga a III-a, pot participa 625 de persoane (organizatorii au declarat capacitatea maximă a stadionului ca fiind de 2.500 de locuri).

 

Președintele clubului mureșean, Ioan Sorin Dumbrăvean, a confirmat pentru msnews că vineri, 21 mai 2021, a fost depusă la FRF  contestația deciziei de atribuire cu 3-0 pentru CS Ocna Mureș a meciului tur din baraj (și a fost achitată taxa aferentă, de 700 de lei), aceasta urmând să fie judecată de Comisia de Recurs a FRF după disputarea meciului de la Iernut.

 

Spectatori cu mască: nu e pentru prima oară

 

Decizia purtării de către spectatori a măștilor de protecție nu este una inovativă, aceasta fiind pusă în practică și în urmă cu peste 102 ani, în timpul pandemiei de gripă spaniolă (care a ucis 50 de milioane de oameni, din care 675.000 în SUA) – imaginea aceasta este de la meciul de fotbal american disputat în octombrie 1918, între Georgia Tech alumni Twitter feed posted a black-and-white photo of the scene at Grant Field in 1918.

 

Și dacă această decizie și imagine vi se par dure, aflați că în 1918 nu doar spectatorii erau obligați să poarte mască de protecție, ci TOȚI participanții la competițiile sportive: oficiali, antrenori, arbitri și chiar sportivii – aveți alăturat două imagini doveditoare din campionatele americane de basseball și fotbal american din 1918. Și în 2021, în multe țări din Asia și America de Nord, sportivii au fost obligați să joace cu măști de protecție.

 

 

… prin sublinierile de la finalul scrierii, msnews NU sugerează că decizia purtării măștii de spectatorii prezenți pe stadioane este una benefică, sau una negativă, ci doar vă prezintă dovezile de arhivă care atestă că, de-a lungul timpului, această decizie a mai fost luată (chiar în condiții mai dure).

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ