Lansare noii sesiuni „Rabla Plus”: 72,6 milioane de lei pentru autoturisme electrice și plug-in hybrid

ANUNȚ. Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a anunțat într-o conferință de presă că începând de joi, 23 noiembrie, persoanele fizice vor avea la dispoziție un buget de 72,6 milioane de lei pentru o nouă sesiune „Rabla Plus”. Aceasta vizează autoturismele electrice și plug-in hybrid. Cu această alocare financiară, aproximativ 1.500 de români vor putea beneficia de unul dintre cele mai mari vouchere din Uniunea Europeană, în valoare de aproximativ 10.000 de euro.

Programul „Rabla Plus” a cunoscut o popularitate crescută în rândul românilor, iar de la începutul său în 2016, peste 36.000 de autoturisme 100% electrice au fost aduse pe șoselele României, contribuind la un mediu mai curat în orașe. Statistica Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) relevă că, la finele lunii octombrie a acestui an, autoturismele „verzi” au atins o cotă de piață de 23,8%, depășind cota motoarelor diesel cu 10,9%.

În ansamblu, autoturismele ecologice au avut o performanță excelentă, cu o creștere semnificativă a achizițiilor în această categorie (+31,8%) comparativ cu anul precedent. De remarcat este și creșterea semnificativă a autoturismelor 100% electrice (+51,3%) și a celor plug-in hybrid (+45,7%) din totalul autoturismelor electrificate.

În cadrul bugetului alocat în acest an pentru Programul „Rabla Plus”, persoanele juridice au beneficiat de 83,47 milioane lei, primăriile și instituțiile publice de 34 milioane de lei, în timp ce persoanele fizice au primit alocată suma de 155 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare