Legea Ambroziei: proprietarii terenurilor, obligați să eradicheze planta în 15 zile

LEGE. Președintele Klaus Iohannis a promulgat recent modificările aduse Legii privind combaterea ambroziei. Aceste amendamente impun o nouă responsabilitate asupra proprietarilor de terenuri, cerându-le să distrugă plantele de ambrozie în maximum 15 zile de la primirea unui avertisment din partea autorităților locale. Această măsură are ca scop combaterea propagării ambroziei, o plantă alergică care poate provoca probleme serioase de sănătate în rândul populației.

Iată principalele modificări aduse legii:

-Proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole sunt acum obligați să efectueze lucrări de întreținere a terenurilor prin smulgere, erbicidare sau alte metode specifice pentru distrugerea buruienii ambrozie.

-Aceste măsuri trebuie aplicate periodic între răsărirea ambroziei și apariția primelor inflorescențe, dar nu mai târziu de 30 iunie a fiecărui an sau în 15 zile de la primirea unui avertisment din partea autorităților publice locale.

-Proprietarii de terenuri pot solicita autorităților administrației publice locale să efectueze aceste lucrări, dar costurile vor fi suportate de solicitant, în cazul în care autoritățile dispun de mijloacele necesare pentru a face acest lucru. Dacă autoritățile locale constată că proprietarii nu au efectuat lucrările necesare, acestea pot interveni pentru curățarea terenurilor infestate cu ambrozie.

Aceste schimbări au scopul de a limita propagarea ambroziei și de a proteja sănătatea publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare