LIGA NAȚIONALĂ – Baschetbalistele de la Sirius au învins categoric KSE Târgu Secuiesc și au urcat pe locul 5 în clasament

0
79

BASCHET. Vineri, 10 decembrie 2021, în Sala Sporturilor din Târgu Mureș, în prezența a circa 200 de spectatori, în meci contând pentru etapa a 10-a a Ligii Naţionale de baschet feminin, BC Sirius Târgu Mureş a învins-o, cu 89-54 (24-20, 18-9, 28-12, 19-13), pe ACS KSE Târgu Secuiesc, urcând pe locul 5 al primei divizii valorice.

 

Cu americanca Ruth Helena Sherrill (22 puncte şi 14 recuperări) – clasată în aacest moment pe locul 6 în clasamentul coșgheterelor Ligii naționale – și Ruxandra Chiș (7 pase decisive) în formă decisivă, elevele antrenorilor Carmin Artemie Popa și Ionel Brusture, au început distanțarea de adversar încă dinaintea minutul 2 al meciului pe care l-au controlat cu autoritate de la un capăt la altul, impunându-se la final cu o diferență de 35 de puncte.

 

Pentru mureșence au punctat Ruth Helena Sherrill (22 puncte), Tanita Latesha Allen (11 puncte), Sara Solyom (10 puncte), Dalishia Denisa Griffin și Ruxandra Diana Chisș (câte 8 puncte), Andreea Feises (7 puncte), Cristina Badi (6 puncte), Raluca Lipovan (4 puncte), Sorana Bianca Anca și Timea Czimbalmos (câte 2 puncte).

 

De la oaspete s-au remarcat Jaiamoni India Welch Coleman (14 puncte), Ines Corda (13 puncte) și Iringo Debreczi (10 puncte). În urma acestei victorii, Sirius Târgu Mureș a urcat pe locul 5 în clasamentul Ligii naționale, cu 13 puncte (adunate din 8 meciuri: 5 victorii și 3 înfrângeri) și joacă în 15 decembrie 2021, la Arad, meciul restanță din etapa a 3-a, cu FCC Baschet UAV Arad, lidera neînvinsă a campionatului (cu 9 victorii din 9 meciuri), iar apoi, după numai 3 zile, în 18 decembrie, la Cluj-Napoca, într-un meci din etapa a 11-a, cu CS Universitatea Cluj-Napoca (locul 6).

 

Ultimul meci al anului 2021 pentru Sirius, cel din etapa a 12-a, se va juca în fața propriilor suporteri, înaintea Crăciunului, pe 23 decembrie, la Târgu Mureș, cu CS Agronomia București.

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ