Magic Johnson: legendarul baschetbalist devine miliardar prin investiții de succes

SUCCES. Fostul baschetbalist Magic Johnson, faimos pentru cariera sa strălucitoare în NBA cu echipa Los Angeles Lakers, a obținut oficial statutul de miliardar, potrivit Forbes. Cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari, Johnson se alătură selectului club de sportivi miliardari, în care se numără și nume celebre precum Michael Jordan, LeBron James și Tiger Woods.

Achiziția în cadrul companiei de asigurări EquiTrust reprezintă cea mai mare parte a averii actuale a lui Magic Johnson. Acest fost jucător de legendă din NBA a câștigat aproximativ 40 de milioane de dolari în timpul carierei sale sportive, dar a construit o avere considerabilă prin investiții inteligente.

La mai mulți ani după retragerea sa din activitatea de jucător și după ce a dezvăluit în mod public că este infectat cu HIV în 1991, Magic Johnson a investit în acțiuni la cele trei echipe sportive din Los Angeles, inclusiv echipa de baseball Los Angeles Dodgers din MLB. În iulie, Johnson a devenit oficial coproprietar al echipei de fotbal american Washington Commanders.

După retragerea sa din lumea baschetului în 1996, acest fost jucător emblematic a făcut investiții în diverse afaceri, printre care Starbucks, Burger King, și 24 Hour Fitness.

În 2012, Magic Johnson și partenerii săi, printre care se numără și miliardarul Ron Burkle, dețineau 20 de posturi de radio, inclusiv WBLS, unul dintre cele mai apreciate posturi din New York. Johnson deține și canalul prin cablu Aspire, care a început să fie difuzat în piețele deservite de gigantul Comcast în același an.

Magic Johnson a declarat pentru NBC News: “Nu știu de ce Dumnezeu m-a binecuvântat cu aceste oportunități extraordinare. Dar vreau să excelăm, nu doar pentru mine și familia mea, ci pentru toți afro-americanii, asigurându-mă că ne putem vedea pe noi înșine în aceste locuri. Și vreau ca oamenii să știe că noi ne putem face treaba.”

Acesta este un exemplu de succes în lumea investițiilor pentru mulți sportivi care, prin abilitățile lor pe terenul de joc și prin deciziile înțelepte în afaceri, au reușit să-și construiască cariere și averi impresionante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare