MARII CONSUMATORI – Azomureş își reduce consumul anual de energie electrică cu 7.000 MW, cu o finanțare externă de peste 600.000 de euro

0
403

AZOMUREȘ. Cel mai mare producător de îngrășăminte chimice din România, Azomureş din Târgu Mureş, controlat de elvețienii de la Ameropa, a anunțat că până în 15 decembrie 2021 își va reduce consumul anual de energie electrică cu circa 7.000 MW pe platforma industrială din Târgu Mureș, în urma implementării unui proiect finanțat cu 601.000 de euro printr-un grant din Islanda, Liechtenstein şi Norvegia.

 

Proiectul constă în reducerea consumului de energie la o serie de motoare electrice de pe platforma de producţie a îngrăşămintelor (NPK, Azotat de amoniu 2, Azotat de amoniu 3 şi Amoniac 3). Este pentru prima dată când Azomureș realizează un proiect finanțat din fonduri externe.

 

Azomureș este unul dintre cei mai mari 3 consumatori de energie electrică din România, cu un consum de circa 800.000 TEP/an (TEP – Tona Echivalent Petrol -, este unitate care măsoară energia produsă prin arderea unei tone de petrol, echivalentul internațional pentru 1 TEP este de 11,63 MWh).

 

Harri Kiiski, directorul general al Azomureş, a precizat că Azomureș implementează deja un proiect care vizează reducerea cu 55% a gazelor cu efect de seră (GES), ajungând deja la o reducere GES de 50% și vizând îndeplinirea obiectivului mai repede decât termenul impus de Uniunea Europeană (anul 2030).

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ