MĂSURĂ – De frica pestei porcine africane, în Mureș au fost interzise târgurile de animale pe perioadă nedeterminată

0
99

PREVENȚIE. În lipsa unui prefect, subprefectul Nagy Zsigmond, care conduce cu titlu interimar Instituția Prefectului Mureș, în urma deciziei Centrului local de combatere a bolilor Mureş, a emis astăzi, 18 iulie 2018, un ordin prin care târgurile de animale autorizate sanitar-veterinar sunt interzise pe teritoriul județului.

 

Conform Instituției Prefectului, interdicția emisă astăzi se referă nu doar la târgurile organizate, ci și la “oricare aglomerare de animale”, și a fost emisă „pe o perioadă nedeterminată, în funcţie de evoluţia acestei boli la nivel naţional”.

 

Potrivit ministrului Agriculturii, Petre Daea, acum, în România, sunt două zone cu intensitate maximă, judeţele Satu Mare şi Tulcea, ambele aflate în vecinătatea Ucrainei, și se acţionează pentru menţinerea virusului în aceste zone, apelând la măsuri specifice în vederea eradicării acestuia.

 

Pesta porcină africană a fost descoperită prima dată în Kenya, iar în Europa a fost semnalată prima dată în 1957, în Portugalia, din cauza folosirii deșeurilor animale la hrana suinelor. Este o boală periculoasă și netratabilă care se manifestă la suine, virusul nu se transmite și nu afectează omul.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ