MĂSURI SPECIALE – La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş s-au reluat consultaţiile şi internările programate

DECIZII. Conform conducerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, au fost reluate internările acute şi consultaţiile în Ambulatorul de specialitate. Internările (atât cele de zi, cât și cele programate) se desfășoară zilnic, în intervalul orar 7-10, iar consultaţiile se realizează de luni până vineri, între orele 10-18 cu prezenţa pacientului în cabinet (în afara acestui interval se pot realiza consultaţii în regim telemedicină de către medic).

 

La cabinetele de specialitate ORL, Chirurgie OMF şi Ambulatoriu de specialitate stomatologie consultațiile se desfășoară în aceleași condiții (în intervalul orar 10-18, cu programare telefonică și în ritm de 2 consultații pe oră), iar la Cabinetul de psihiatrie şi Cabinetul de sănătate mintală se va realiza o singură consultaţie pe oră.

 

De asemenea, analizele medicale se recoltează la laboratorul spitalului, între orele 8-11, cu o cadență de 2 pacienți pe oră, doar pe baza programărilor telefonice.

 

Triajul epidemiologic

 

Pentru pacienţii acuţi care se prezintă pentru internare continuă programată şi pacienţii care se prezintă pentru internare de zi programată, triajul epidemiologic se va efectua la nivelul Ambulatoriului integrat spitalului – separat adulţi şi copii.

 

Pentru pacienţii care se prezintă la consultaţii programate în ambulatoriu, triajul epidemiologic se va efectua la nivelul Ambulatoriului integrat spitalului – separat adulţi şi copii.

 

Pentru secţiile exterioare, triajul epidemiologic se va desfăşura în locaţiile stabilite pentru starea de urgenţă.

 

Pentru Laboratorul medicină nucleară, Laboratorul de recuperare, medicină fizică şi balneologie (baza de tratament) triajul epidemiologic se va efectua la nivelul Ambulatoriului integrat spitalului – separat adulţi şi copii, între orele 10.00 şi 18.00.

 

Pentru Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală triajul epidemiologic se va efectua la nivelul UPU-SMURD (cort albastru) conform orarului de activitate al laboratorului.

 

Pacienţii care se prezintă pentru urgenţe vor fi triaţi într-un cort în curtea din spate de către un medic din UPU, conform procedurii de triaj.

 

Triajul epidemiologic constă în măsurarea temperaturii şi completarea chestionarului. În timpul triajului se va păstra o distanţă minimă de 2 m între două persoane, masca fiind obligatorie. Accesul persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depăşeşte 37,3 grade Celsius nu se va fi permis, în acest caz pacientul va fi îndrumat la cortul de triaj din UPU-SMURD.

 

Dacă pacientul va fi însoţit de aparţinător, acestuia i se vor aplica aceleaşi reguli ca şi pacienţilor (triaj epidemiologic, port mască, dezinfecţie mâini). De asemenea, la intrare în spital pacientul îşi va dezinfecta mâinile. După efectuarea triajului epidemiologic, pacienţii care au venit pentru internare vor fi însoţiţi pe secţii de către personalul secţiei unde se va face internarea.

 

Important pentru pacienţi

 

Accesul pacienţilor în spital va fi permis doar cu mască de protecţie și doar cu 10 minute înainte de consultaţie (în vederea efectuării triajului epidemiologic şi evitarea aglomerării). Staţionarea pacienţilor în zonele de aşteptare este interzisă.

 

Pacientul minor va fi însoţit doar de un aparţinător, iar adulţii care nu au probleme de mobilizare se vor prezenta neînsoțiți. Pacienţii care nu respectă regulile stabilite şi ora programării nu vor beneficia de consultaţie, aceasta fiind anulată.

 

Accesul vizitatorilor în spital este interzis, indiferent de scopul lor. Informarea aparţinătorilor cu privire la starea de sănătate a pacienţilor se va face telefonic de la poarta de urgenţă, pe numărul de telefon pus la dispoziţie pe fiecare secţie.

 

Aparţinătorii care aduc medicaţie cronică sau alte materiale de igienă personală pacienţilor internaţi se vor prezenta la poarta de urgenţă unde le vor preda personalului medical auxiliar de pe secţiile unde sunt internaţi bolnavii.

 

Aparţinătorii care se prezintă pentru cazurile de deces vor fi preluaţi de la registratura spitalului şi însoţiţi de către personalul medical auxiliar, în vederea obţinerii documentelor.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare