MECI DE BARAJ – CS Iernut pierde la două goluri cu CS Ocna Mureș meciul tur al barajului, dar mai are șanse de promovare în Liga a III-a

CRONICĂ DE MECI. Duminică, 16 mai 2021, de la ora 18.00, pe Stadionul Soda din Ocna Mureș, echipa locală CS Ocna Mureș a întâlnit echipa mureșeană CS Iernut, în meci tur al barajului pentru menținerea/promovarea în Liga a III-a. Cele două echipe au ajuns în situația disputării meciului de baraj, după ce CS Ocna Mureș s-a clasat pe locul 9 (penultimul, cu potențial retrogradabil) în Seria a 9-a a Ligii a III-a, iar CS Iernut a câștigat Liga a IV-a Mureș.

 

În acest meci, arbitrat la centru de clujeanul Mircea Salomir (la linii, Ludovic Zifceac Ludovic din Aleşd și Marius Matica din Oradea), CS Ocna Mureș s-a impus cu 3-1 (2-0), iar CS Iernut mai are șansa unui retur perfect (cu o victorie cu 2-0, sau la 3 goluri diferență) pentru a-și îndeplini obiectivul, meci care va avea loc duminica viitoare (23 mai), ora 17.30, pe Stadionul din Iernut.

 

Antrenorul Andrei Moldovan a început cu următorul 11: Ștef – Moldovan, Balea, Ungur, Sîplăcan – Feketics, Șaim (min. 55 Hashykov), Chețan (min. 24 Pastor), Mărginean (min. 83 Szilagyi), Sălăghie, Orban (min. 55 Crișan).

 

Sălăghie încearcă chiar în debutul partidei să înscrie pentru mureșeni, dar fundașul Frențiu reușește să respingă, iar apoi Ocna Mureș începe ofensiva la poarta veteranului Emil Ștef (42 de ani – nu a mai apărat de aproape 3 ani într-o partidă oficială, însă acum a fost forțat să o facă din cauza absenței titularului Negrușa, și nu a făcut-o rău). Cei din Alba au ratat prin Lazăr (min. 10, cu capul din centrarea lui Goronea), Socaci (min. 18, cu capul pe lângă poartă, din centrarea aceluiași Goronea), Cristea (min. 23, șut de la distanță respins de Ștef cu piciorul), Cioară (min. 25, intervenție salvatoare a lui Sîplăcan).

 

Dominația gazdelor a fost întreruptă în min. 30 de șutul plouat, din unghi, a lui Orban, respins cu dificultate Ignat. Apoi, au venit golurile… Defensiva mureșeană a rezistat până în min. 43, când Claudiu Haiduc le aduce pe gazde în avantaj: 1-0 pentru CS Ocna Mureș. După numai 3 minute, când toată lumea părea că așteaptă pauza, în prelungirile primei reprize, gazdele își majorează avantajul prin golul înscris din penalty de vârful de atac Alecu Cioară (în stânga portarului, plecat în dreapta).

 

Tot gazdele înscriu și în repriza a doua, semnatarul golului meciului fiind Chișu, care, după ce primește la 16 metri o pasă de la Goronea trage năpraznic, în diagonală, în vinclul porții mureșenilor: 3-0. E momentul în care Iernut sună adunarea și încep atacul la poarta lui Vlad Ignat. Feketics, în min. 73, are prima mare ocazie de a reduce din handicapul de pe tabela de marcaj, dar șutul este deviat puțin pe lângă poartă.

 

Apoi, la o lovitură liberă din extrema dreaptă, Pastor deviază, iar Andrei Balea reia cu capul din 5 metri: 3-1. Mureșenii au ocazia să mai înscrie, în minutele de prelungiri, când studentul din Turkmenistan Shageldi Hashyrov (27 de ani) reia cu capul spre poarta lui Ignat, dar portarul gazdelor reține.

 

CS Ocna Mureș – CS Iernut: 3-1 (2-0), au marcat Claudiu Haiduc (min. 43), Alecu Cioară (min. 45+2 – din penalty), Adrian Chișu (min. 67) / Andrei Balea (min. 74).

 

* Foto: @ Ziarul Unirea

 

Andrei TUDORAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare