Michael Jordan face o donație record de 10 milioane de dolari pentru Make-A-Wish cu ocazia celei de-a 60-a aniversări

UMANITAR. Celebrul baschetbalist Michael Jordan, va face o donație record de 10 milioane de dolari către Make-A-Wish America, în onoarea celei de-a 60-a aniversări a sa.

Donația este cea mai mare oferită de o persoană fizică în istoria de 43 de ani a fundației.

Jordan, care împlinește vineri – 17 februarie, 60 de ani, speră că donația sa îi va inspira și pe alții să sprijine Make-A-Wish.

“În ultimii 34 de ani, a fost o onoare să mă asociez cu Make-A-Wish și să contribui la aducerea unui zâmbet și a fericirii pentru atât de mulți copii”, a spus proprietarul Charlotte Hornets într-o declarație.

“A fi martor la puterea și rezistența lor în timpul unei perioade atât de grele din viața lor a fost cu adevărat o sursă de inspirație. Nu mă pot gândi la un cadou de ziua mea de naștere mai bun decât să-i văd pe alții alăturându-se mie în susținerea Make-A-Wish, astfel încât fiecare copil să poată experimenta magia de a-și vedea dorința împlinită.”

Prima dorință îndeplinită de Jordan a avut loc în 1989. El “a îndeplinit sute de dorințe copiilor din întreaga lume”, potrivit organizației.

În 2008, Jordan a fost numit ambasador Make-A-Wish “pentru impactul pe care l-a avut asupra copiilor care își doresc o dorință și a familiilor acestora, care i-a schimbat viața”.

“Faptul că Michael și-a folosit ziua de naștere ca o șansă de a face istorie pentru Make-A-Wish vorbește despre calitatea caracterului său și despre devotamentul său loial pentru a face viața mai bună pentru copiii cu boli grave”, a declarat Leslie Motter, președinte și director executiv al Make-A-Wish America.

“Sperăm că publicul va fi inspirat să îi calce pe urme, ajutând la realizarea dorințelor.”

Jordan a jucat 15 sezoane în NBA, a câștigat cinci premii MVP și a cucerit șase titluri înainte de a se retrage pentru ultima oară în 2003.

El s-a bucurat de contracte de sponsorizare profitabile cu Nike, Hanes, Gatorade și Upper Deck, printre altele, și a donat milioane de euro pentru cauze sociale și caritabile de-a lungul anilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare