Ministrul Familiei: acțiuni anunțate în toată țara

ÎNVĂȚĂMÂNT. Ministrul Familiei a luat decizia oficială de a informa populația din întreaga țară cu privire la o serie de acțiuni esențiale, rezultate dintr-o hotărâre de ultim moment, care deja se află în implementare. Motivul acestei comunicări este inițierea unui turneu de vizite în centrele de plasament, locurile unde sunt oferite îngrijiri persoanelor care necesită asistență.

Ministrul Familiei aduce în prim-plan, în declarația sa oficială, observațiile pe care le-a făcut în timpul vizitelor recente și planificate în perioada următoare. Această inițiativă are scopul de a se asigura că persoanele vizate beneficiază de tratamentul și îngrijirea necesare în această perioadă.

“Am continuat și astăzi seria vizitelor neanunțate în centrele de plasament. Azi am ales Constanța ca destinație, întrucât mâine voi participa la evenimentele organizate pe litoral cu ocazia Zilei Marinei. Mulți dintre concetățenii noștri consideră că beneficiarii serviciilor oferite în centrele de plasament sunt orfani, însă majoritatea au familii care i-au neglijat, abuzat, abandonat sau nu au avut resursele necesare pentru a-i crește. Din aceasta izvorăște durerea și rănile provocate de abandon.

Acesta este cazul celor 14 tineri cu vârste cuprinse între 17 și 24 de ani, aflați în grija Centrului de Plasament „Ovidiu” din Constanța, pe care l-am vizitat astăzi. Am fost profund impresionată să constat curățenia exemplară, personalul implicat și buna îngrijire pe care o primesc acești tineri. Felicit domnul director Tașu Tănase și întreaga sa echipă pentru modul impecabil în care funcționează Centrul de Plasament „Ovidiu” din Constanța.

Transmit felicitări tuturor celor care aduc liniște, bucurie și oferă o viață demnă copiilor instituționalizați! Aștept cu nerăbdare ca în săptămâna viitoare Agenția Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) să prezinte centralizarea chestionarelor completate de toate centrele de plasament din țară imediat după preluarea mandatului meu ca ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Prin aceste chestionare, vom afla atât punctele forte, cât și vulnerabilitățile existente. Ne vom concentra și pe identificarea oportunităților pentru a îmbunătăți activitatea tuturor centrelor de plasament din România și pentru a sprijini atât personalul implicat, cât și beneficiarii acestor servicii. Vizitele mele nu se vor opri aici. În fiecare săptămână voi vizita aceste centre de plasament, alese aleatoriu.

Voi trata orice sesizare venită fie din partea organizațiilor neguvernamentale, fie din partea cetățenilor, cu maximă seriozitate și celeritate. Situația copiilor sub vârsta de 18 ani este una gravă, însă nu vom neglija nici cazurile tinerilor care împlinesc 18 ani.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare