Ministrul muncii – pensiile și salariile pot fi susținute de o piaţă a muncii puternică

ECONOMIE. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a subliniat importanța unei piețe a muncii robuste pentru susținerea salariilor și a pensiilor în România, în timpul unei întâlniri cu sindicatele. Potrivit unui comunicat al Blocului Național Sindical (BNS), aproximativ 800.000 de români primesc salariul minim, o situație pe care ministrul a recunoscut-o ca fiind una ce necesită remediere.

“Trebuie să-i scoatem pe români de sub salariul minim. Îmi doresc să asigur predictibilitate de-acum înainte. Totodată, avem nevoie de o piață a muncii puternică pentru a putea susține salariile și pensiile”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Conform sursei citate, Ministerul Muncii pregătește, prin noua Lege a Salarizării, reducerea discrepanțelor semnificative care există în prezent în ceea ce privește salarizarea angajaților din sectorul public. Ministrul a asigurat că legea nu va fi finalizată fără o consultare suplimentară cu sindicatele.

“Nu vom face asta din birou, plecând de la ideea că dacă v-am consultat în etapa preliminară este suficient. Nu. Deci, înainte de a avea forma pe care să o înaintăm în Guvern pentru a fi aprobată, încă o dată, atât cu reprezentanții ministerelor care sunt angajatori, dar și cu dumneavoastră, reprezentanții salariaților, încă o dată vom vedea proiectul, de așa manieră încât lucrurile să fie clare”, a explicat ministrul.

Dumitru Costin, președintele BNS, a subliniat, de asemenea, necesitatea îmbunătățirii urgentă a Institutului Național pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) și a Inspecției Muncii. El a accentuat importanța unui parteneriat între instituțiile statului, angajatori și sindicate pentru a aborda problemele și pentru a extinde formarea angajaților, astfel încât să se asigure salarii decente.

În cadrul întâlnirii, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a ascultat situațiile cu care se confruntă sindicatele în țară și a asigurat că va lua măsurile necesare pentru îmbunătățirea dialogului social și respectarea drepturilor lucrătorilor, conform comunicatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare