Neptun Deep – cel mai mare proiect de gaze naturale din zona românească a Mării Negre.

INVESTIȚII. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că proiectul Neptun Deep, cel mai mare proiect de gaze naturale din zona românească a Mării Negre, intră în faza de dezvoltare. Această veste importantă a fost confirmată de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, conform planului de dezvoltare a zăcămintelor Domino și Pelican Sud.

OMV Petrom și Romgaz sunt companiile care vor investi în acest proiect, estimându-se o investiție de patru miliarde de euro. Faza de dezvoltare are potențialul de a genera o producție de aproximativ 100 miliarde de metri cubi de gaze naturale. Primele cantități de gaze vor fi extrase din Marea Neagră în anul 2027.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a subliniat că acest proiect strategic va aduce beneficii semnificative pentru România, contribuind la securitatea energetică a țării. Odată cu realizarea proiectului Neptun Deep, România va deveni cel mai mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană, fapt ce reprezintă o realizare mândră pentru națiune.

Premierul și reprezentanții companiilor OMV Petrom și Romgaz au susținut declarații de presă pentru a sublinia importanța și beneficiile acestui proiect pentru țară. Marcel Ciolacu a evidențiat că România deține experiență și expertiză în domeniul energetic și că acest proiect este dovada angajamentului său pentru o economie puternică și prosperă.

Acesta a subliniat importanța acțiunilor concrete în locul vorbelor, reafirmând că acest mandat este dedicat realizărilor economice. Cu proiectul Neptun Deep, România va deveni un furnizor major de securitate energetică pe termen lung, având un rol stabilizator și dezvoltator în contextul geopolitic actual.

Marcel Ciolacu a asigurat că statul român va face tot posibilul pentru a susține proiectul și că România va fi un partener dedicat în această inițiativă, contribuind la bunăstarea cetățenilor săi. Acest proiect va atrage atenția întregii lumi și va demonstra capacitatea țării de a controla propriul său destin energetic.

Astfel, cu entuziasm și hotărâre, proiectul Neptun Deep va reprezenta o realizare semnificativă pentru România, consolidând poziția țării ca un actor important în industria gazelor naturale la nivel european și global.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare