Nordic Film Festival revine în București cu a patra ediție: o călătorie cinematografică în lumea nordică

EVENIMENT. În perioada 23-26 noiembrie, iubitorii cinematografiei nordice din București vor avea ocazia să se bucure de cea de-a patra ediție a Nordic Film Festival, un eveniment dedicat explorării diversității și inovației cinematografice din țările nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia. Găzduit de prestigiosul Cinema Elvire Popesco de pe Bd. Dacia Nr. 77, festivalul promite să ofere o experiență cinematografică captivantă și inedită.

Cu o selecție de 14 pelicule de lungmetraj, festivalul propune o incursiune în viziunile artistice ale cineaștilor nordici, acoperind o gamă variată de genuri cinematografice. De la romance și drame, până la filme thriller și documentare, Nordic Film Festival aduce în atenția publicului bucureștean opere cinematografice premiate la festivaluri internaționale.

Vlad Rotaru, directorul artistic al festivalului, afirmă că selecția de anul acesta este poate cea mai bună de până acum, oferind un program bogat și divers, capabil să satisfacă toate gusturile cinefililor. “Fie că optați pentru romance (Girl picture) sau pentru dramă (cum ar fi A Perfect Normal Family, sau Backyard Village), pentru un film horror (Lamb) sau istoric (Amundsen), pentru o biografie (Sonja: The White Swan), un film pentru copii (Supermarsu 2) sau un documentar (Maija Isola), veți intra într-un spațiu cinematografic atipic și captivant”, a declarat Rotaru.

Programul festivalului promite zile tematice speciale, cum ar fi “Thriller Night” și “Girl Power Evening”, oferind o varietate de experiențe cinematografice pentru toate gusturile. De asemenea, evenimentul include proiecții dedicate copiilor, subliniind diversitatea ofertei pentru toate categoriile de public.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Ambasadei Regale a Danemarcei la București, Ambasadei Republicii Finlanda la București, Consulatului Republicii Islanda în România, Ambasadei Norvegiei în România și Ambasadei Suediei la București, consolidând astfel legăturile culturale și cinematografice dintre România și țările nordice.

Această ediție a Nordic Film Festival continuă o tradiție începută în 2018, cu evenimentul inițial desfășurat în București și ediții ulterioare atât în capitală, cât și în alte orașe precum Sibiu și Chișinău. În luna septembrie a acestui an, festivalul a fost găzduit pentru prima dată în Timișoara, ceea ce a adus o nouă dimensiune și oportunitate de a împărtăși cinema nordic cu publicul din vestul țării.

Biletele vor fi disponibile în curând online și la casieria Cinema Elvire Popesco, iar mai multe informații despre program pot fi găsite pe paginile de Facebook, Instagram și TikTok ale festivalului.

Nordic Film Festival este posibil datorită sprijinului generos al sponsorilor CityFemme și Novo Nordisk, care susțin astfel promovarea culturii cinematografice nordice în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare