Noua lege a pensiilor în România: acestea vor crește semnificativ

LEGISLAȚIE. Potrivit liderului Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, partidele din coaliție au stabilit principiul de bază pentru noua lege a pensiilor: “Pensii egale, pentru muncă și contribuții egale“.

Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook, iar el a adăugat că pensiile vor crește de două ori în anul următor. La 1 ianuarie, acestea se vor majora cu 13,8%, iar la 1 septembrie, prin aplicarea noii legi a pensiilor, care va elimina inechitățile.

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Florin Cîțu, a subliniat că noua lege a pensiilor reprezintă un pas semnificativ spre corectitudine și echitate. Prin recalcularea pensiilor aflate în plată, mulți pensionari vor beneficia de sume mai mari, și nicio pensie nu va scădea. Anul următor, majorările de pensii vor fi aplicate în două etape: la 1 ianuarie, cu 13,8% (rată de inflație), și ulterior, la 1 septembrie, prin recalcularea pensiilor conform noii legi.

PNL susține că a majorat pensiile cu peste 40% în ultimii trei ani în timpul guvernării liberale. Această creștere a dus punctul de pensie de la 1.265 de lei, cât era în 2020, la 1.785 de lei în prezent. Coaliția intenționează să continue majorarea pensiilor și să introducă beneficii suplimentare pentru mame. Astfel, femeile care au născut și crescut mai mulți copii până la vârsta de 16 ani pot beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu până la 3 ani și 6 luni.

Această nouă lege a pensiilor reflectă eforturile guvernului român de a îmbunătăți nivelul de trai al pensionarilor și de a asigura o distribuție echitabilă a resurselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare