Pachete cu alimente 2024 – lista produselor a fost modificată

UTIL. Persoanele aflate în situații vulnerabile vor beneficia anul acesta de tichete sociale pentru produse alimentare și mese calde, precum și de pachete de alimente.

Conform normelor programului prevăzute în HG 70/2024, pachetele alimentare trebuie ridicate personal de la centrele speciale de distribuție, pe baza actului de identitate și a verificării identității pe lista de beneficiari.

Modificări în lista produselor

O recentă modificare a listei produselor incluse în pachetele alimentare a fost realizată printr-un ordin apărut vineri. Principalele schimbări sunt:

  • Eliminarea smântânei de gătit
  • Reducerea cantității de făină
  • Reducerea cantității de carne conservată de porc

Distribuția pachetelor

  • Personal ridicare: Beneficiarii vor ridica pachetele de la centrele de distribuire din localitatea de domiciliu, amplasate de autoritățile administrației publice locale.
  • Excepții: Pentru destinatarii finali nedeplasabili, autoritățile locale vor asigura livrarea pachetelor la domiciliu sau reședința acestora.

În 2024, pachetele vor avea o valoare de cel mult 125 de lei și vor fi acordate o dată la șase luni persoanelor cu venituri mici, celor care primesc ajutor de incluziune, ajutor pentru familia cu copii sau se află în situații critice de viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare