PENAL – 15 persoane duse la audieri, într-un dosar de evaziune fiscală şi înşelăciune instrumentat de poliţiştii mureşeni

POLIȚIA MUREȘ. În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş, cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție, au pus în aplicare 144 de mandate de percheziţie domiciliară în 13 judeţe și București (Mureş, Braşov, Covasna, Argeş, Alba, Bistriţa-Năsăud, Bucureşti, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiş şi Tulcea), într-un dosar penal de evaziune fiscală şi înşelăciune coordonat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş. 15 persoane vor fi aduse la audieri.

 

Conform IPJ Mureș, începând din 2016, administratorul a șase firme, bănuit de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune, ar fi desfăşurat relaţii comerciale fără evidenţierea acestora în contabilitate și ar fi înregistrat facturi fiscale fictive, pentru obţinerea unor beneficii fiscale. De asemenea, cu sprijinul unui funcţionar bancar, a obţinut credite bancare fără respectarea reglementărilor – ulterior, banii au fost folosiţi în cadrul firmelor și în scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracţională.

 

Prejudiciul urmează a fi stabilit după administrarea probatoriului. La activităţi participă poliţişti din judeţele menționate şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Burebista” Braşov. Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare