PENTRU PROMOVARE – S-au stabilit semifinalele Ligii a IV-a în județul Mureș, calificate: Iernut, Târgu Mureș, Rușii-Munți și Sângeorgiu de Mureș

FOTBAL – LIGA A IV-A. Din cauza deciziei FRF de a obliga asociațiile județene de fotbal să-și desemneze după numai o lună (!) campioana județeană (Liga a IV-a) și implicit reprezentanta județului în barajele de promovare în Liga a III-a, 18 foruri ale fotbalului județean au spus pas, refuzând (sau fiind în imposibilitatea de a organiza într-un timp atât de scurt o ediție de campionat).

 

Printre cele 24 de județe care au organizat câte un simulacru de campionat județean (Liga a IV-a), implicit vor avea (până cel târziu în 12 mai) o reprezentantă la barajele de promovare în Liga a III-a, a fost și județul Mureș. Chiar mai mult, AJF Mureș a organizat ediția 2020-2021 cu cel mai mare număr de echipe 12 (FRF a condiționat minimum 4 echipe).

 

Conform regulii AJF Mureș (inedite/forțate de decizia FRF), cele 12 echipe au fost împărțite în două grupe de câte 6 echipe, acestea jucând în sistem fiecare cu fiecare un singur tur (stabilirea echipei gazdă s-a făcut prin tragere la sorţi). Cele 5 etape s-au desfășurat în perioada 17 aprilie – 1 mai (adică în două săptămâni, amatorii au fost obligați să joace 5 meciuri).

 

În urma celor 5 etape, echipele clasate pe primele două locuri în cele două serii s-au calificat într-un soi de semifinale județene și urmează să joace un sigur meci, pe teren neutru, câștigătoarele urmând să joace finala (care, la fel, se desfășoară într-un singur meci, pe teren neutru), câștigătoarea finalei fiind reprezentanta județului Mureș la barajul de promovare în Liga a III-a.

 

Iată cum arată semifinalele ediției 2020-2021 a Ligii a IV-a Mureș:

* CS Iernut (locul 1 în Grupa 1, cu maximum de puncte, 15 – a câștigat toate cele 5 meciuri) ACS Mureșul Rușii-Munți (locul 2 în Grupa 2, cu 13 puncte – a avut 4 victorii și un egal și a pierdut locul 1 la golaveraj)

* ACS Târgu Mureș 1898/ Marosvasarhely SE 1898 (locul 1 în Grupa 2, cu 13 puncte, a câștigat poziția de lider la golaveraj, în dauna celor din Rușii-Munți) – ASC Kinder Sângeorgiu de Mureș (locul 2 în Grupa 1, cu 9 puncte – s-a calificat la golaveraj, în dauna lui AS Inter Sânger, deși cea din urmă a câștigat meciul direct, cu 4-3).

 

Cum am precizat, meciurile din semifinale au loc într-o singură manșă, în 5 mai 2021, de la ora 18.00, pe teren neutru: CS Iernut – ACS Mureșul Rușii-Munți se joacă la Sovata, iar ACS Târgu Mureș 1898/ Marosvasarhely SE 1898 – ASC Kinder Sângeorgiu de Mureș se joacă la Târgu Mureș (pe unul dintre terenurile gazonate din Weekend).

 

Câștigătoarele celor două semifinale vor juca finala, într-un singur tur, pe teren neutru (acesta nu a fost încă stabilit, AJF Mureș lăsând posibilitatea celor două echipe care se vor califica în finală să decidă cea mai convenabilă variantă pentru ele).

 

Câștigătoarea finalei se va califica la barajul pentru promovarea în Liga a III-a, iar echipa înfrântă în finală va fi desemnată de AJF reprezenta județul Mureș în faza națională a Cupei României.

 

* Foto: @ ACS Târgu Mureș 1898/ Marosvasarhely SE 1898

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare