PERFORMANȚĂ – Doi elevi din județul Mureș, argint și bronz la Olimpiada Națională de Fizică: Florin Alexandru Ioan Butuza și Ema Cordoșan, ambii de la „Papiu-Ilarian”

0
931

ÎNVĂȚĂMÂNT – FIZICĂ. Florin Alexandru Ioan Butuza (13 ani), elev în clasa a VII-a, și Ema Cordosan (12 ani), elevă în clasa a VI-a, ambii de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, calificați în urma etapei județene la Olimpiada Națională de Fizică a Societății Române de Fizică, desfășurată în 15 mai 2021 (și) pe post de criteriu de selecţie a lotului României pentru Olimpiada Internaţională de Fizică, au fost singurii elevi din județul Mureș (clasele VI-XII) care au câștigat premii: Butuza, locul II și medalie de argint, Cordosan, locul III și medalie de bronz.

 

Butuza (în foto) este maramureșean, dar locuiește de vreo 4 ani în Târgu Mureș și spune că “a fost o onoare” să reprezinte județul Mureș. Elevul Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” este membru MENSA România de când avea 11 ani, din martie 2019 (MENSA este o societate fondată în Oxford în 1946, din care fac parte oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență, care are ca scop cultivarea și utilizarea inteligenței umane în folosul umanității) și este pregătit de profesoara Claudia Sabău. La categoria sa de vârstă (clasa a VII-a), la etapa națională a Olimpiadei de Fizică s-au calificat 66 de elevi din România, reprezentanți ai tuturor județelor și ai sectoarelor Bucureștiului.

 

Andrada VLAS

 

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ