Planificarea unei vacanțe cu mașina: sfaturi de la mecanici auto

În timpul verii, mulți români se pregătesc să călătorească sute de kilometri cu mașina către destinațiile lor de vacanță. Anual, peste un milion de români ajung în Grecia, jumătate dintre ei alegând să meargă pe șosea în loc să folosească avionul. Aceasta implică un drum lung și unele riscuri, mai ales pentru șoferii care nu își verifică corespunzător mașinile înainte de plecare. O revizie amănunțită ar putea preveni probleme costisitoare în timpul călătoriei.

Alesea preferă să călătorească în vacanțe exclusiv cu mașina. Ea a avut experiențe memorabile, inclusiv un tur al Europei cu automobilul, cu o oprire notabilă la Barcelona, Spania. “Cel mai provocator a fost să traversăm România; însă, odată ce am ajuns pe autostradă, am făcut progrese rapide”, a mărturisit Alesea Ilie.

Costel este un alt pasionat al călătoriilor cu mașina. Până acum, el a vizitat numeroase țări din Europa. El subliniază importanța verificării nivelului de ulei și a sistemului de frânare înainte de plecarea într-o călătorie lungă. “Este crucial să ne asigurăm că discurile și plăcuțele de frână sunt în stare bună”, a explicat Adi Ilinoiu, manager de service.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu procedura de verificare a mașinii înainte de o călătorie lungă, service-urile auto oferă pachete speciale. O verificare completă costă aproximativ 170 de lei și durează în jur de 45 de minute.

Experții recomandă ca atunci când pornim într-o călătorie lungă să avem întotdeauna la noi rezerve de combustibil și lichid de parbriz. Călătorii care intenționează să meargă în Grecia cu mașina trebuie să fie conștienți că autoritățile au impus noi reguli pentru vehiculele electrice, hibride sau cu GPL, din motive de siguranță. Feriboturile nu mai acceptă vehicule cu baterii complet încărcate sau rezervoare pline, din cauza riscului crescut de incendiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare