Polițist local anchetat penal că ar fi agresat trei persoane

În urmă cu un an și jumătate, trei persoane au depus plângere penală împotriva unui polițist local, care i-ar fi bătut în fața casei, pornind de la o parcare. Povestea conflictului a fost împachetată într-un dosar penal, care așteaptă într-un sertar să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mureș, după ce polițiștii își vor termina treaba. Ce au reclamat cele trei persoane și care e reacția polițistului local?

”M-a lovit pe la spate, apoi și pe părinți”

Pe 19 aprilie 2021, o familie formată din trei persoane a vrut să parcheze în curte, dar locul de la intrare era ocupat de un autoturism condus de Alexandru Dănilă, fiul polițistului local Michi Dănilă.  ”L-am rugat să mute autoturismul din fața porții noastre, iar atunci a ieșit șoferul la noi, iar tatăl său din alt autoturism. Au fost foarte agresivi fizic și verbal. Ne-au zis că ei nu fac ce le zicem noi. Pe mine m-a lovit pe la spate cu piciorul, de am căzut și am avut nevoie de recuperare peste două luni, dar nu s-au oprit la mine, ci au dat în tata și mama, care au căzut la rândul lor, atât de tare au fost loviți. Eu m-am ridicat după circa 30 de minute cu ajutorul celor de la ambulanță”, ne-a povestit Lovász Szabolcs Loránd, care ne-a subliniat că el nu vrea bani, ci dreptate. Mai mult chiar: ca acel polițist local să nu mai lucreze în sistem.

Oamenii au depus plângere la poliție și au tot așteptat să se întâmple ceva, dar momentan doar au dat declarații. Între timp, tânărul de 28 de ani s-a mai întâlnit cu polițistul local, care i-a solicitat ”să o dea la pace” pentru o anumită sumă de bani, dar el l-a refuzat.

”Eu am fost bătut”

Angajat la serviciul intervenții din cadrul Poliției Locale Târgu Mureș, unde-s cei mai duri, Michi Dănilă ne-a spus că nu e așa  cum știm povestea de la parchet, ci el a fost victima. ”Domnule Lovin, eu sunt un om de o anumită calitate, serios și nu mint. E drept că acolo s-a întâmplat, dar a fost altfel. Tatăl băiatului m-a lovit cu pumnul în gât, apoi au sărit pe mine soția lui și cel tânăr. Normal că fiul meu a intervenit pentru a mă apăra. De fapt, eu am fost bătut. Mai mult, a ieșit un vecin de-al reclamanților cu o viperă (n.r. baston telescopic) pentru a ne îndepărta. Eu n-am lovit pe nimeni”, ne-a declarat Dănilă.

L-am întrebat de ce n-a depus plângere dacă a fost agresat, iar polițistul local ne-a zis că a crezut că e o chestie bărbătească peste care toată lumea va trece, că ”a fost mai mult o îmbrânceală”, iar din cauza ei și-a angajat avocat.

Ce înseamnă îmbrânceala pomenită?

Tatăl reclamantului a avut nevoie de îngrijiri medicale de peste 20 de zile, iar Lovász Szabolcs Loránd de circa 28, dar recuperarea integrală s-a produs după două luni și o săptămână din momentul în care a fost agresat. Acesta și-a scos certificat medical de la IML, pe care-l puteți lectura în facsimil. Lucru care nu s-a produs în cazul polițistului local, care se plânge că ar fi fost bătut de o femeie de și doi bărbați.

Vom reveni cu detalii, pentru că povestea nu s-a oprit aici.

(Fotografia principală este generică)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare