PREMIERĂ – Teatrul Studio din Târgu Mureș prezintă în premieră spectacolul „Fiere”

TEATRU. Teatrul Studio din Târgu Mureș prezintă joi, 8 octombrie (în premieră), și vineri 9 octombrie, spectacolul „Fiere”, de Laila Ripoll, în regia Monicăi Ristea și a Elenei Purea și scenografia Măriucăi Ignat. Intrarea este liberă în limita a 50 de locuri, cu rezervare prealabilă (e-mail: rezervari@teatrulstudio.ro sau www.teatrulstudio.ro).

 

„Fiere”, un text spaniol contemporan pentru care, în 2001, autoarea a primit Premiul Maria Teresa de Léon – Premiul special al juriului, prezintă povestea a patru personaje feminine: surorile Daria, Nazaria, Aurorita și servitoarea lor, Ulpiana. Spectacolul se desfășoară de-a lungul unei nopți, la priveghiul răposatului soț al Nazariei, José Rosario Antúnez Valdivieso.

 

Relațiile dintre cele patru personaje se bazează pe manipulare și răzbunare, iar vechimea lor le-a transformat în relații de acută dependență. De la certuri banale la acte de violență, povestea celor patru femei este dominată de trecutul tumultuos. Ce altă noapte ar fi mai potrivită pentru a descoperi fapte care au stat ascunse zeci de ani, dacă nu noaptea priveghiului lui José?

 

Minciuna, răzbunarea, ura se amestecă, învăluite de mister, în conacul din satul spaniol uitat de lume, iar umorul face ca acest amestec să devină unul savuros.

 

În distribuția spectacolului pus în scenă la Teatrul Studio (str. Köteles Sámuel, nr. 6): Mălina Moraru, Sașa Pânzaru, Cătălina Gulan, Cristina Ciulei, Andreea Cuc, Mădălina Popa, Renata Mladoniczky și Anamaria Popa.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare