PREMIERĂ – Teatrul Studio din Târgu Mureș prezintă în premieră spectacolul „Fiere”

0
111

TEATRU. Teatrul Studio din Târgu Mureș prezintă joi, 8 octombrie (în premieră), și vineri 9 octombrie, spectacolul „Fiere”, de Laila Ripoll, în regia Monicăi Ristea și a Elenei Purea și scenografia Măriucăi Ignat. Intrarea este liberă în limita a 50 de locuri, cu rezervare prealabilă (e-mail: rezervari@teatrulstudio.ro sau www.teatrulstudio.ro).

 

„Fiere”, un text spaniol contemporan pentru care, în 2001, autoarea a primit Premiul Maria Teresa de Léon – Premiul special al juriului, prezintă povestea a patru personaje feminine: surorile Daria, Nazaria, Aurorita și servitoarea lor, Ulpiana. Spectacolul se desfășoară de-a lungul unei nopți, la priveghiul răposatului soț al Nazariei, José Rosario Antúnez Valdivieso.

 

Relațiile dintre cele patru personaje se bazează pe manipulare și răzbunare, iar vechimea lor le-a transformat în relații de acută dependență. De la certuri banale la acte de violență, povestea celor patru femei este dominată de trecutul tumultuos. Ce altă noapte ar fi mai potrivită pentru a descoperi fapte care au stat ascunse zeci de ani, dacă nu noaptea priveghiului lui José?

 

Minciuna, răzbunarea, ura se amestecă, învăluite de mister, în conacul din satul spaniol uitat de lume, iar umorul face ca acest amestec să devină unul savuros.

 

În distribuția spectacolului pus în scenă la Teatrul Studio (str. Köteles Sámuel, nr. 6): Mălina Moraru, Sașa Pânzaru, Cătălina Gulan, Cristina Ciulei, Andreea Cuc, Mădălina Popa, Renata Mladoniczky și Anamaria Popa.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ