PREȘEDINTE – Sindicalistul-șef al polițiștilor mureșeni, Gheorghe Cerghizan, „transferat” la șefia partidului militarizat al rezerviștilor, UNPR

NUMIRE. Plutonier adjutant Gheorghe Cerghizan (fost poliţist de proximitate la Poliţia Municipiului Târgu Mureș) este preşedinte executiv al UNPR Mureş, anunțul fiind făcut chiar de președintele partidului, Gabriel Oprea, reactivat în funcție în vara anului trecut.

 

Oprea a comunicat că mai mulți “colegi, rezervişti proveniţi din Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale, au ales, în ultima perioadă, să ni se alăture”, cei mai mulți primind funcții de conducere la nivel național sau în organizațiile județene și municipale.

 

Gheorghe Cerghizan este președintele Sindicatului Polițiștilor “Lege și Onoare” Mureș (în trecut, când avea gradul de agent-șef, a condus Sindicatului Polițiștilor și Vameșilor “Prolex” Mureș). În primăvara anului 2006, Cerghizan a avut o dispută cu primarul Dorin Florea și cu șeful Poliției Locale (pe atunci se numea Comunitare) Târgu Mureș, Viorel Filip, conflict tranșat în instanță – Cerghizan i-a dat în judecată pentru calomnie, spunând că aceștia s-au răzbunat pe el pentru că a convins un număr mare de polițiști comunitari să se înscrie în sindicat, declarând public că ar fi fost prins furând flori din serele orașului.

 

În 2010, șefia organizației mureșene a UNPR i-a fost dată lui Corneliu Grosu (pe atunci deputat independent, apoi numit prefect), apoi lui Claudiu Puiac (care a condus organizația județeană până după eșecul din alegerile locale din 2016, iar ulterior s-a transferat politic ca președinte al PMP Mureș. Practic, după exercițiul electoral ratat din 2016, UNPR Mureș a ieșit din viața politică a județului.

 

Conform declarațiilor făcute de Oprea la începutul acestei luni, în Maramureș, UNPR se reorganizează şi se pregătește pentru alegeri, la alegerile locale și la cele parlamentare din 2020 având ca ținte 10% din voturile valabil exprimate.

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare