PREVIZIBIL – Două firme au contestat licitația pentru achiziția celor 41 de autobuze în Târgu Mureș: atribuirea contractului este suspendată temporar

0
1039

LICITAȚIE CONTESTATĂ. Două firme au depus contestație la licitația pentru achiziția celor 41 de autobuze din bugetul municipiului Târgu Mureș, așa că a fost sistată atribuirea contractului de Primăria Târgu Mureș firmei declarată câștigătoare, Anadolu Isuzu Otomotiv (Turcia), până la soluționarea contestațiilor de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

 

Cele  două firme ale căror contestații au fost înregistrate de CNSC urmând să fie dezbătute sunt BMC Truck & Bus SA și Otokar Europe, prin subsidiara din România (vezi foto mic).

 

 

Conform deciziei beneficiarului, Municipiul Târgu Mureș, reprezentat de primarul Dorin Florea, oferta desemnată câștigătoare este în cuantum total de 37.195.200 de lei pentru cele 41 de autobuze diesel de 12 metri (adică nearticulate, cu trei uși). Adică 907.200 lei/autobuz (echivalentul a 189.790,79  euro/autobuz). Surse msnews implicate în tranzacție susțin că autobuzul declarat câștigător este Isuzu Citiport și este cel mai scump din cele cinci oferte (aveți detalii despre lictație într-o investigație msnews AICI).

 

Unii ofertanți au remis msnews documente care atestă că ofertele lor erau mult mai mici din punct de vedere financiar decât cea declarată câștigătoare. De pildă, două autobuze, ambele produse de producători turci, cu 90% echipamente similare (inclusiv motorul, care este Cummins, pentru amândouă modelele), au fost ofertate beneficiarului la prețuri diferite: 907.200 lei/bucată (echivalentul a 189.790 euro) și 709.000 lei/bucată (echivalentul a 148.326 euro). Oferta mai mică a fost descalificată – în fapt, TOATE celelalte patru oferte au fost descalificate -, iar oferta cu prețul cel mai mare, rămasă singura validă, a fost declarată câștigătoare.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ