Mircea Dușa (foto: Mediafax)

PREVIZIBIL – Mircea Duşa, noul prefect al judeţului Mureş

NUMIRE. Mircea Duşa, fost ministru al Apărării Naționale și al Afacerilor Interne, este noul prefect al județului Mureș. Ultima funcție ocupată de Dușa în aparatul public a fost cea de şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale din Ministerul Apărării Naţionale, funcție asimilată cu cea de secretar de stat. Dușa a ocupat această funcție din 27 ianuarie 2018 – 12 septembrie 2018.

 

Decizia numirii lui Mircea Dușa ca prefect de Mureș va fi publicată în Monitorul Oficial. Postul de prefect al județului Mureș a fost vacantat în urmă cu aproximativ cinci luni (în 24 aprilie), după demiterea (formularea oficială este “încetarea exercitării funcției”) lui Lucian Goga. De atunci, atribuţiile prefectului au fost preluate, cu caracter temporar de subprefectul Nagy Zsigmond (UDMR).

 

În urmă cu o săptămână, deputatul mureșean Marius Pașcan făcea public că în acel moment se ducea o luptă între PSD și UDMR, fiecare urmărind să-și impună persoana pe care o susținea pentru demnitatea de prefect, social-democrații pe Mircea Dușa, iar udemeriștii pe Kozma Mónika, fosta șefă de cabinet a președintelui Consiliului Județean Mureș.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare