PREVIZIBIL – Mircea Duşa, noul prefect al judeţului Mureş

0
373
Mircea Dușa (foto: Mediafax)

NUMIRE. Mircea Duşa, fost ministru al Apărării Naționale și al Afacerilor Interne, este noul prefect al județului Mureș. Ultima funcție ocupată de Dușa în aparatul public a fost cea de şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale din Ministerul Apărării Naţionale, funcție asimilată cu cea de secretar de stat. Dușa a ocupat această funcție din 27 ianuarie 2018 – 12 septembrie 2018.

 

Decizia numirii lui Mircea Dușa ca prefect de Mureș va fi publicată în Monitorul Oficial. Postul de prefect al județului Mureș a fost vacantat în urmă cu aproximativ cinci luni (în 24 aprilie), după demiterea (formularea oficială este “încetarea exercitării funcției”) lui Lucian Goga. De atunci, atribuţiile prefectului au fost preluate, cu caracter temporar de subprefectul Nagy Zsigmond (UDMR).

 

În urmă cu o săptămână, deputatul mureșean Marius Pașcan făcea public că în acel moment se ducea o luptă între PSD și UDMR, fiecare urmărind să-și impună persoana pe care o susținea pentru demnitatea de prefect, social-democrații pe Mircea Dușa, iar udemeriștii pe Kozma Mónika, fosta șefă de cabinet a președintelui Consiliului Județean Mureș.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ