PREVIZIBIL – Tanaszi Sarolta, fostă director medical al spitalului din Târnăveni, desemnată manager al Spitalului Municipal Sighişoara

0
1413

CONCURS CU UN CANDIDAT. Dr. Tanaszi Sarolta (40 de ani, foto mare dreapta), fostă director medical al Spitalului Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” din Târnăveni, numită în vara acestui an manager interimar al Spitalului Municipal Sighișoara (după ce fostei manager, Aurelia Mașca, i-a încetat contractul de management, iar edilul Ovidiu Mălăncrăvean nu i l-a reînnoit), a câștigat, previzibil, concursul de manager al unității spitalicești din Sighișoara.

 

Subliniere: rezultatul (consemnat încă din 11 decembrie, dar făcut public abia acum, la emiterea dispoziției de numire în funcție) este previzibil pentru că Tanaszi a fost singura înscrisă în concurs, unde a avut următoarea prestație: nota 8,50 pentru proiectul de management și 9,06 pentru abilități manageriale, media 8,78 = admisă în postul de manager.

 

Această regie (concurs cu un concurent) se practică la scară largă în România, de regulă pentru că decidenții (în acest caz șeful administrației locale, primarul) nu fac un secret din identitatea celui preferat pentru post.

 

Tanaszi este originară din Dumbrăveni, este absolventă a Facultății de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș și este medic specialist în Sănătate Publică și Management. Înaintea numirii cu titlu interimar din vara acestui an, la spitalul din Sighișoara activa în cadrul Compartimentului de Supraveghere, Prevenire şi Control al Infecţiilor Nosocomiale.

 

Spitalul Municipal Sighișoara, situat la limita a trei județe, deserveşte o populaţie de 73.560 de locuitori din Sighişoara şi teritoriu arondat, fiind edificat în anul 1896 (iniţial cu un singur pavilion). Primul director al spitalului sighișorean a fost dr. Julius Oberth, tatăl savantului Hermann Oberth (considerat unul dintre părinții fondatori ai rachetei și astronauticii).

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ