Screenshot

Prima stație de stocare a energiei cu baterii Sodiu-Ion în China, operațională în Guangxi

ENERGIE VERDE. În regiunea Guangxi din sud-vestul Chinei, a început să opereze o stație de stocare a energiei cu baterii sodiu-ion de 10 MWh – prima de acest tip din țară. Aceasta utilizează celule de baterii sodiu-ion de 210 Ah, care pot fi încărcate până la 90% în doar 12 minute, demonstrând eficiența și rapiditatea acestui tip de tehnologie.

Construită de filiala Guangxi a China Southern Power Grid, stația reprezintă prima fază a unui proiect ambițios cu o capacitate totală de 100 MWh. Când întregul proiect va fi finalizat, va furniza anual 73 de milioane kWh de energie curată. Aceasta va satisface nevoile de energie electrică ale 35.000 de clienți rezidențiali și va reduce emisiile de dioxid de carbon cu 50.000 de tone.

Avantajele bateriilor Sodiu-Ion
Bateriile sodiu-ion prezintă mai multe avantaje față de bateriile litiu-ion convenționale:

Abundența materiilor prime: Rezervele de sodiu sunt mult mai abundente și mai ușor de extras decât cele de litiu, ceea ce asigură o disponibilitate mai mare a materiilor prime necesare pentru producerea acestor baterii.

Costuri reduse: Datorită abundenței materiilor prime și procesului de producție mai simplu, costurile de fabricație ale bateriilor sodiu-ion sunt considerabil mai mici.

Performanțe la temperaturi scăzute: Aceste baterii oferă performanțe mai bune în condiții de temperaturi scăzute, ceea ce le face ideale pentru utilizarea în diverse medii climatice.

Impactul și viitorul energiei curate
Inițiativa din Guangxi marchează un pas important în direcția unei economii sustenabile și a reducerii dependenței de resursele limitate de litiu. Pe măsură ce capacitatea totală a proiectului va fi atinsă, impactul asupra mediului va fi semnificativ, contribuind la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la asigurarea unei surse stabile și ecologice de energie pentru zeci de mii de gospodării.

Această dezvoltare subliniază angajamentul Chinei de a investi în tehnologii inovatoare și durabile, deschizând calea pentru adoptarea pe scară largă a bateriilor sodiu-ion. Prin utilizarea resurselor abundente și accesibile, cum este sodiul, și prin îmbunătățirea continuă a tehnologiilor de stocare a energiei, se anticipează că astfel de proiecte vor deveni din ce în ce mai comune, contribuind la un viitor energetic mai curat și mai verde.

În concluzie, stația de stocare a energiei cu baterii sodiu-ion din Guangxi reprezintă doar începutul unei noi ere în domeniul energiei regenerabile, cu beneficii semnificative atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru economia globală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare