Primul zbor direct România-SUA după 20 de ani

TRANSPOR AERIAN. România a marcat un moment istoric în domeniul aviatic, cu primul zbor direct către Statele Unite ale Americii, după o pauză de două decenii. La ora 9.00, de pe aeroportul Otopeni, a decolat avionul companiei aeriene HiSky, îndreptându-se către New York, într-o călătorie care promite să redefinească legăturile transatlantice.

Este o premieră remarcabilă, având în vedere că ultimul zbor direct transatlantic cu plecare din România a avut loc acum mai bine de 20 de ani. De data aceasta, aeronava Airbus A330 a companiei HiSky va traversa oceanul fără escală, aducând oameni și perspective noi între cele două țări.

Pentru zborul inaugural, conducerea companiei HiSky a făcut o alegere simbolică și semnificativă: directorul general al companiei, Iulian Scorpan, pilot cu o experiență vastă de peste două decenii, va fi la manșa aeronavei. Este un moment de mândrie pentru întreaga echipă, dar și pentru România în ansamblu.

„Alături de pasagerii noștri, trăim astăzi un moment remarcabil. Ziua de 7 iunie va rămâne în analele aviației românești ca ziua în care calea către SUA s-a redeschis pentru români, după aproape 21 de ani. Ne simțim onorați să fim compania care îndeplinește această dorință pentru pasagerii noștri din România și din diaspora”, a declarat Iulian Scorpan.

Zborurile regulate între aeroportul Henri Coandă din București și principalul aeroport din New York, John F. Kennedy, vor fi o realitate constantă, cu patru frecvențe pe săptămână. Plecările din România vor avea loc în fiecare zi de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, oferind călătorilor opțiuni variate și flexibile pentru a ajunge în Big Apple.

Această nouă rută aeriană nu numai că va facilita conexiunile dintre cele două țări, dar va deschide și noi oportunități de afaceri, turism și schimb cultural. Este un pas semnificativ în consolidarea relațiilor bilaterale dintre România și Statele Unite, subliniind importanța unei legături directe și eficiente între cele două destinații.

Astfel, primul zbor direct România-SUA în era modernă a devenit un moment emblematic în istoria aviației românești, punând bazele unei colaborări durabile și a unei legături aeriene solide între cele două țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare