Prognoza Meteo pentru Transilvania: O variație a temperaturilor și ploaie în vedere

METEO. Vremea din Transilvania va cunoaște variații semnificative în următoarele două săptămâni. Se așteaptă o scurtă perioadă de încălzire, urmată de o răcire semnificativă în a treia săptămână din octombrie, potrivit estimărilor ANM.

În primele zile, temperaturile vor crește, cu maxime medii de 24…25 de grade Celsius, depășind mediile climatologice pentru această perioadă. În primele nopți, minimele vor oscila între 2 și 5 grade, crescând treptat până pe 17 octombrie, când vor ajunge la 7…9 grade Celsius.

Ulterior, vremea se va răci, iar temperaturile maxime vor varia între 14 și 16 grade Celsius, cu minime între 2 și 4 grade Celsius. Probabilitatea de ploaie va crește în perioada menționată, mai ales după data de 16 octombrie.

La munte, primele trei zile din interval vor fi reci, cu maxime medii de 6…8 grade Celsius și minime în jurul valorii de 0 grade Celsius. În perioada 12-15 octombrie, se va înregistra o încălzire semnificativă, cu maxime medii de 16…17 grade Celsius și minime de 7…8 grade Celsius. La sfârșitul celei de-a doua decade, temperaturile diurne vor scădea la o medie de 8…10 grade Celsius, iar minimele se vor apropia din nou de 0 grade Celsius.

Pe parcursul acestor două săptămâni, vor exista perioade de precipitații slabe, mai ales în zilele de 9 și 10 octombrie, cu o probabilitate crescută de ploaie și după data de 17 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare