Prognoza meteo pentru următoarele zile: ploi şi descărcări electrice în fiecare după-amiază

METEO. În următoarele zile, ne așteptăm la temperaturi care vor atinge chiar și 37 de grade Celsius la umbră, iar acestea vor fi întrerupte de perioade de vreme ploioasă, potrivit declarațiilor meteorologului Alina Șerban de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

“Vor observa o creștere treptată a temperaturilor în zilele următoare, ceea ce va duce la atingerea și chiar depășirea pragului caniculei, adică temperaturi maxime de 35 de grade sau mai mult.

Joi, vineri, sâmbătă și duminică vor fi zile în care astfel de temperaturi vor fi înregistrate în cea mai mare parte a regiunii Muntenia, în sudul Moldovei, sporadic în Oltenia și în partea continentală a Dobrogei.

În celelalte regiuni ale țării, temperaturile vor depăși ușor pragul de 30 de grade Celsius, totuși va fi mai călduros decât în zilele precedente. Astăzi și mâine, temperaturile vor porni de la 25-26 de grade în estul Transilvaniei și vor atinge cel mult 30-32 de grade în sudul țării.

Mâine se așteaptă chiar și temperaturi puțin mai ridicate, mai ales în regiunile sudice și sud-estice, cu valori de 34 de grade, iar în unele zone izolate, poate ajunge chiar la 35 de grade. În prezent, în unele regiuni se înregistrează intensificări ale vântului, cu viteze mai mari în zona Dobrogei, între 55-65 km/h pe litoral și chiar peste 70 km/h în unele zone. Aceste zone sunt supuse unui cod galben de avertizare meteorologică privind intensificările vântului.

Aceste rafale de vânt puternic vor persista și mâine, în special în partea de sud-est a țării, dar cu viteze mai reduse, în jur de 45-55 km/h.

În București și în împrejurimi, se prevede o creștere treptată a temperaturilor. În zilele următoare, se estimează că vorbim despre valori caniculare, atingând 35-36 de grade, poate chiar 37 de grade joi, vineri și sâmbătă, iar în același timp vor apărea și ploi.

Pe lângă aceasta, sunt posibile și fenomene asociate instabilității atmosferice, cum ar fi aversele, descărcările electrice și intensificările de vânt de scurtă durată, mai ales în fiecare după-amiază”, a subliniat Alina Șerban, meteorolog la ANM, într-un interviu acordat marți la Antena 3 CNN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare